Forumdieta.pl na Facebook

Przepis na powidła dyniowo-jabłkowe

Przepis na powidła dyniowo-jabłkowe

Postautor: admin » 24 lis 2014, 14:35

4 szklanki dyni startej na tarce o grubych oczkach
7-8 jabłek ( także startych na tarce)
Sok z jednej cytryny
1-1,5 szklanki cukru ( w zależności od słodkości jabłek)
2-3 łyżki wody
Cynamon

W garnku z grubym dnem dusimy dynię z jabłkiem i wodą ok 15 min . Dodajemy cukier, sok i laskę cynamonu i dalej dusimy na wolnym ogniu często mieszając. Gdy odparuje nadmiar wody - odstawiamy. Po jakimś czasie ( najlepiej na drugi dzień) podsmażamy jeszcze raz - masa musi być bardzo gęsta. Przekładamy do słoików i można zawekować.
Obrazek
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator
 
Posty: 392
Rejestracja: 28 paź 2012, 21:04

Re: Przepis na powidła dyniowo-jabłkowe

Postautor: mala » 03 sty 2015, 14:03

hmmm to ja czekam na minisłoiczek dla sparwdzenia smaku :P
Awatar użytkownika
mala
 
Posty: 262
Rejestracja: 13 lis 2012, 19:49

Re: Przepis na powidła dyniowo-jabłkowe

Postautor: lumia87 » 05 lip 2017, 22:05

Nigdy nie próbowałam aż muszę spróbować coś takiego zrobić.
Awatar użytkownika
lumia87
 
Posty: 12
Rejestracja: 03 lip 2017, 10:46
Lokalizacja: Warszawa

Re: Przepis na powidła dyniowo-jabłkowe

Postautor: areczko » 09 paź 2017, 16:34

no teraz sezon dyni ^^
areczko
 
Posty: 5
Rejestracja: 09 paź 2017, 16:32


Wróć do DESERY



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group •
phpBB SEO
Theme based on madevo theme by StylerBB.net | GFX & style by forumdieta.pl
cron