Forumdieta.pl na Facebook

Rafaello

Rafaello

Postautor: aleksandry » 02 mar 2018, 13:32

100 g kaszy jaglanej
2 szklanki/400 ml mleka kokosowego
1 szklanka wiórek kokosowych
3/4 szklanki migdałów
pół szklanki daktyli (dodałam świeże daktyle)
laska wanilii (opcjonalnie)

Kaszę jaglaną prażyć przez kilka minut na małym ogniu. Dodać mleko kokosowe i laskę wanilii i gotować na wolnym ogniu około 20 min, aż kasza wchłonie całe mleko i będzie bardzo miękka. Po ostudzeniu dodać pokrojone na kawałki daktyle i 3/4 wiórek kokosowych – zblendować. Migdały zmielić wsypać do miski z kaszą, wymieszać. Odstawić na pół godziny. Po tym czasie formować kuleczki. Do każdej pralinki wkładamy jednego całego migdała. Po zrobieniu pralinek każdą z nich obtaczamy w wiórkach kokosowych i odstawiamy do lodówki na około godzinę.

http://apteki-medyczne-blog.pl/wybieramy-dobra-suszarke-wlosow/
aleksandry
 
Posty: 1
Rejestracja: 02 mar 2018, 12:55

Wróć do DESERY



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group •
phpBB SEO
Theme based on madevo theme by StylerBB.net | GFX & style by forumdieta.pl
cron