Strona 1 z 1

Rafaello

: 02 mar 2018, 13:32
autor: aleksandry
100 g kaszy jaglanej
2 szklanki/400 ml mleka kokosowego
1 szklanka wiórek kokosowych
3/4 szklanki migdałów
pół szklanki daktyli (dodałam świeże daktyle)
laska wanilii (opcjonalnie)

Kaszę jaglaną prażyć przez kilka minut na małym ogniu. Dodać mleko kokosowe i laskę wanilii i gotować na wolnym ogniu około 20 min, aż kasza wchłonie całe mleko i będzie bardzo miękka. Po ostudzeniu dodać pokrojone na kawałki daktyle i 3/4 wiórek kokosowych – zblendować. Migdały zmielić wsypać do miski z kaszą, wymieszać. Odstawić na pół godziny. Po tym czasie formować kuleczki. Do każdej pralinki wkładamy jednego całego migdała. Po zrobieniu pralinek każdą z nich obtaczamy w wiórkach kokosowych i odstawiamy do lodówki na około godzinę.

Re: Rafaello

: 08 sie 2018, 9:39
autor: Agnes2121
Mniam! Uwielbiam!

Re: Rafaello

: 15 sie 2018, 18:37
autor: konEWKA
kocham, uwielbiam, ubóstwiam <3

Re: Rafaello

: 20 mar 2020, 13:07
autor: meeksa
Brzmi pysznie. Robiłam kiedyś podobny deser i wszystkim domownikom bardzo smakował.