NOVOSLIM

Awatar użytkownika
AnjaD

NOVOSLIM

Post autor: AnjaD » 14 sty 2013, 18:28

Widziałam na allegro, że zainteresowanie tym produktem jest bardzo wysokie. Jest się czym zachwycać?
Awatar użytkownika
Cherry_Lejdi

Re: NOVOSLIM

Post autor: Cherry_Lejdi » 15 sty 2013, 16:34

Opinie są różne. Trzeba brać pod uwagę fakt, że w internecie niektórzy piszą na zamówienie, więc spotykam się z opiniami, że kapsułki wystarczą i że ten preparat jest lepszy niż dieta czy ćwiczenia, co budzi mój śmiech.

Ci którzy wyrażają takie opinie po to, żeby zarobić za marketing szeptany muszą mieć świadomość, że mogą kogoś skrzywdzić.

Trzeba mieć odrobinę rozsądku i nie przyjmować wszystkich wypowiedzi bezkrytycznie. Czasem można stracić tylko pieniądze, a czasem zdrowie, dlatego sprawdzajcie nie tylko opinie o producencie. Patrzcie na takie rzeczy jak:

- Jaki jest skład danego preparatu? Wiele osób nie ma pojęcia, co powodują związki w "chemicznym jedzeniu", a co dopiero w preparatach odchudzających, więc jeśli nie jesteście "chemikami" to przeczytajcie, co zamierzacie łykać dla zbycia wagi.

- Czy te suplementy mają atest i kto go wydał. Nie chodzi o popadanie w paranoję, ale podejrzewam, że niektóre certyfikaty to można mieć za kasę jak i posty reklamujące rewelacyjne właściwości danego suplementu.

- Czy producent ma stronę internetową?
- Czy przewaga opinii jest pozytywnych czy negatywnych?

Poza tym zbyt szybkie zbicie wagi nie jest dobre, bo może zakończy się na rozstępach, ale też mogą być poważniejsze konsekwencje. Pytajcie zawsze specjalisty, a nie róbcie pewnych rzeczy na własną rękę, bo ktoś coś wam polecił.

To, że 10 osób kaszle nie oznacza, że u wszystkich 10-ciu jest przyczyna taka sama i jedna recepta działa dla wszystkich kaszlących ;-)
Awatar użytkownika
AdamSz

Post autor: AdamSz » 21 sty 2013, 12:19

Same kapsułki na odchudzanie? Bzdura. Nie ma diety bez ćwiczeń.
lolapapro1

Post autor: lolapapro1 » 01 paź 2014, 12:54

Coż, dla mnie Novoslim to strzał w dziesiątkę , stosowałam wcześniej błonnik bo szukałam czegoś na moją zatwardziałą przemianę materii ale efekty znikome i znajoma poleciła mi Novoslim bo mówiła że jej pomógł głownie na zapracia i lepiej się po nim czuła
Skłąd roślinny to chyba dobrze no i faktycznie częściej lądowałam w toalecie ale raczej wyregulowało mi się wszystko i oprócz że czułam się lżejsza zrobiłam się lżejsza o jakieś 8 kg i co najważniejsze mam wrażenie że mniej teraz choruję wcześniej co chwilę jakieś infekcje przeziębienia a teraz zdrówko mi dopisuje ;)
Awatar użytkownika
IwonaSz
Dietetyk
Dietetyk

Post autor: IwonaSz » 21 paź 2014, 22:51

Stosowanie wszelkiego rodzaju suplementów diety, w tym tych wspomagających odchudzanie, wymaga szczególnej ostrożności. Oprócz głównej substancji aktywnej zawierają szereg substancji dodatkowych. Nawet jeżeli zastosowanie Novoslim czy innego preparatu przyniesie oczekiwane efekty to trzeba liczyć się z ewentualnymi skutkami ubocznymi, a nawet komplikacjami.

Załączam link do informacji, których nie musiałam długo szukać. Udostępnione przez Instytut Chemii UJK http://www.ujk.edu.pl/org/sknkalcyt/ourworks/17.pdf
cytuję:
"Kompleksy flawonoidowe zawarte w surowcach roślinnych działają lepiej i skuteczniej niż czyste wyizolowane związki",
"nie można jednoznacznie stwierdzić, czy flawonoidy są dla człowieka lekarstwem czy trucizną. Z jednej strony przyczyniają się do zahamowania rozwoju wielu chorób, z drugiej jednak strony same mogą indukować procesy nowotworowe"
ODPOWIEDZ