Przepis jest na jedna keksówkę:
– puszka czerwonej fasoli,
– 2 jajka,
– banan,
– 1 i 1/2 łyżki kakao,
– 1/2 szklanki ksylitolu,
– łyżeczkę sody lub proszku do pieczenia,
– 1 i 1/2 łyżki oleju (najlepiej kokosowy lub rzepakowy)
Fasolę płuczemy i przesypujemy ją do dużej miski. Dodajemy resztę składników i miksujemy. Dokładnie by była jednolita i gładka. Pieczemy ok 40 - 60 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika ciasto może być trochę płynne, gdy się ochłodzi konsystencja zastygnie. po upieczeniu można ciasto oblać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Zdrowe brownie
Re: Zdrowe brownie
ja też robię ale kompletnie inne
i chyba ciut bardziej kaloryczne
85 g mąki,
szczypta gumy ksantanowej,
25 g kakao,
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej,
150 g fruktozy
625 g mixu ziaren (siemię lniane, słonecznik, dynia, suszone morele, żurawina – wszystko drobno posiekane),
1 jajko
680 g majonezu ,
1/2 łyżeczki aromatu wanilii,
50 g naturalnego jogurtu,
50 g gorzkiej czekolady, roztopionej.
mieszamy suche razem, mokre razem, pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach

i chyba ciut bardziej kaloryczne
85 g mąki,
szczypta gumy ksantanowej,
25 g kakao,
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej,
150 g fruktozy
625 g mixu ziaren (siemię lniane, słonecznik, dynia, suszone morele, żurawina – wszystko drobno posiekane),
1 jajko
680 g majonezu ,
1/2 łyżeczki aromatu wanilii,
50 g naturalnego jogurtu,
50 g gorzkiej czekolady, roztopionej.
mieszamy suche razem, mokre razem, pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach
- JoasiaMarczyk
- Posty: 10
- Rejestracja: 30 maja 2018, 2:06
- Lokalizacja: Gdańsk
Re: Zdrowe brownie
jadłam brownie podobne do pierwszego przepisu i jestem w nim obłędnie zakochana! 

Uśmiechnij się! 
