Metody słodzenia
Re: Metody słodzenia
Miód z własnej pasieki czy ze sklepu. Te w sklepie to w większości cukier z dodatkiem wody no i smaku. Po miodzie herbata jest taka nawet przesłodka trochę odrzuca zależy od tego kto ile miodu dodaję.
Ludzie poszukują specjalnych sposobów i diety aby schudnąć lub polepszyć swoje zdrowie. Często wybierają krótką dietę zamiast zmienić styl własnego wygodnego życia.
Z brązowym cukrem też oszukują - sprzedają barwiony karmel i kradną jak za cukier trzcinowy. Nic tylko takich cwaniaków karmić tym, co wykombinowali. A inspekcja śpi. Dopiero jak szum w telewizji to zaczyna się nagonka i nagłaśnianie różnych tematów. Jeszcze uważają się za utalentowanych biznesmenów. Ale nie odbiegając od tematu faktycznie miód też uważam, że jest przekombinowany i ja w marketach miodu nie kupuje i nie zamierzam kupować.
A nie lepiej słodzić herbatę słodzikiem podobno tak jest zdrowej niż jakimkolwiek cukrem. Miody w sklepach są albo podrabiane albo robione w chinach a tam to produkcja miodu to sama chemia.
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
jest słodzik z tej magicznej roślinki (wyleciała mi nazwa z głowy w tym momencie)
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
tak dziś byłem na zakupach, bo zabrakło towaru do słodzenia i pierwszy raz miałem rozdwojenie jaźni
przypatrując się opakowaniom z brązowym cukrem zauważyłem, że choć jest tańszy nierafinowany to zawiera w sobie mniej wartościowych związków dla naszego organizmu niż jego droższy odpowiednik z Mauritiusa, w którym można znaleźć żelazo, fosfor itd. Zrobię tu oddzielny wątek na ten temat jak czasu nie braknie.

A który wybrałeś tańszy czy droższy?:) Oszczędzanie na cenie tylko dla ceny nie powinno zwalniać nas z kupowania dobrych produktów a nie tych z niską jakością bo to taki sposób na klienta niby się płaci taniej ale za ta cenę dostajemy porównywalnie mniej.
Ludzie poszukują specjalnych sposobów i diety aby schudnąć lub polepszyć swoje zdrowie. Często wybierają krótką dietę zamiast zmienić styl własnego wygodnego życia.
- madziulka34
tak trzeba kupić dorodną roślinkę, bo jak ktoś dziennie pije dużo herbat to szybko ją oskubie