Metody słodzenia

Awatar użytkownika
Hertia

Re: Metody słodzenia

Post autor: Hertia » 07 kwie 2013, 14:05

Miód z własnej pasieki czy ze sklepu. Te w sklepie to w większości cukier z dodatkiem wody no i smaku. Po miodzie herbata jest taka nawet przesłodka trochę odrzuca zależy od tego kto ile miodu dodaję.
Ludzie poszukują specjalnych sposobów i diety aby schudnąć lub polepszyć swoje zdrowie. Często wybierają krótką dietę zamiast zmienić styl własnego wygodnego życia.
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 07 kwie 2013, 17:51

Z brązowym cukrem też oszukują - sprzedają barwiony karmel i kradną jak za cukier trzcinowy. Nic tylko takich cwaniaków karmić tym, co wykombinowali. A inspekcja śpi. Dopiero jak szum w telewizji to zaczyna się nagonka i nagłaśnianie różnych tematów. Jeszcze uważają się za utalentowanych biznesmenów. Ale nie odbiegając od tematu faktycznie miód też uważam, że jest przekombinowany i ja w marketach miodu nie kupuje i nie zamierzam kupować.
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 07 kwie 2013, 22:22

w marketach to raczej wyrob miodopodobny :)
Awatar użytkownika
Moonika

Post autor: Moonika » 10 kwie 2013, 17:59

A nie lepiej słodzić herbatę słodzikiem podobno tak jest zdrowej niż jakimkolwiek cukrem. Miody w sklepach są albo podrabiane albo robione w chinach a tam to produkcja miodu to sama chemia.
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 10 kwie 2013, 18:37

słodzik nie jest zdrowy, chyba, że jest wersja o której nie czytałem
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 10 kwie 2013, 19:10

jest słodzik z tej magicznej roślinki (wyleciała mi nazwa z głowy w tym momencie)
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 10 kwie 2013, 22:58

tak dziś byłem na zakupach, bo zabrakło towaru do słodzenia i pierwszy raz miałem rozdwojenie jaźni ;-) przypatrując się opakowaniom z brązowym cukrem zauważyłem, że choć jest tańszy nierafinowany to zawiera w sobie mniej wartościowych związków dla naszego organizmu niż jego droższy odpowiednik z Mauritiusa, w którym można znaleźć żelazo, fosfor itd. Zrobię tu oddzielny wątek na ten temat jak czasu nie braknie.
Awatar użytkownika
Hertia

Post autor: Hertia » 11 kwie 2013, 13:57

A który wybrałeś tańszy czy droższy?:) Oszczędzanie na cenie tylko dla ceny nie powinno zwalniać nas z kupowania dobrych produktów a nie tych z niską jakością bo to taki sposób na klienta niby się płaci taniej ale za ta cenę dostajemy porównywalnie mniej.
Ludzie poszukują specjalnych sposobów i diety aby schudnąć lub polepszyć swoje zdrowie. Często wybierają krótką dietę zamiast zmienić styl własnego wygodnego życia.
Awatar użytkownika
madziulka34

Post autor: madziulka34 » 29 cze 2013, 13:05

Jest taki słodzik z tej rośliny Stewii. Czy ktoś go już zdążył przetestować?
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 29 cze 2013, 14:27

tak trzeba kupić dorodną roślinkę, bo jak ktoś dziennie pije dużo herbat to szybko ją oskubie :roll:
ODPOWIEDZ