Napoje gazowane

Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Re: Napoje gazowane

Post autor: admin » 07 kwie 2013, 18:21

zwracajcie uwagę na literówki w postach. nie chcę być drobiazgowy, ale zauważam w wypowiedziach przekręcone słowa, bo literki się przestawiają czy coś.
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 07 kwie 2013, 22:24

niestety woda smakowa zawiera podobną ilość cukru co napoje czyli ok 8 łyżeczek na szklankę
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 24 kwie 2013, 22:46

podobno gaz rozpycha żoładek?
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 25 kwie 2013, 1:14

coś w tym jest, bo jesteśmy w stanie wypić więcej wody niegazowanej niż gazowanej. Kto ma odwrotnie? 8-)

Znam przypadek, że osoba nie jest w stanie pić żadnej wody ani przegotowanej ani mineralnej tylko niestety niezdrowy napój gazowany znanego koncernu.

Lekarz nie wie w czym rzecz, a ta osoba jest po operacji - miała zmniejszany żołądek operacyjnie. Potem przyjmowała leki i na jedno pomógł, ale z kolei wystąpiły wrzody.

Trzeba założyć na to nowy wątek, bo odszedłem od tematu .
Davczo

Post autor: Davczo » 02 cze 2013, 13:50

Zgadzam się z Adminem,wodę niegazowaną mogę pić litrami,a gazowana to max 2 szklanki. :)
Awatar użytkownika
madziulka34

Post autor: madziulka34 » 29 cze 2013, 13:08

Hertia pisze:Nie żebym robił reklamę ale mój kolega jest uzależniony od Coli zaczął z tym walczyć i uzależnił się od czarnego frugo. Sprawa była by śmieszna gdyby nie to że zniszczył sobie szkliwo na zębach, a także osłabił układ kostny no i duży poziom cukru mu skoczył. Napoje gazowane są nie zdrowe dla żołądka gaz podrażnia żołądek i układ pokarmowy. Może się to skończyć wrzodami.
Do tej pory lubiłam czasem kupić sobie frugo, ale teraz przestraszyłam się na maxa :o
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 29 cze 2013, 20:45

jesli to "czasem" nie bywało zbyt czesto to nie widze powodu by z tego rezygnowac- akurat frugo ma chyba większą ilośc owoców w soku niż przeciętne soczki
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
IwonaSz
Dietetyk
Dietetyk

Post autor: IwonaSz » 15 kwie 2014, 22:51

Należy się bezwzględnie wystrzegać wszelkich kolorowych napojów. Widzę, że macie już rozeznanie dlaczego. Faktycznie zawarte jest w nich bardzo dużo cukru, który atakuje nas ze wszystkich stron i łatwo się od niego uzależnić. Odzwyczajenie się od smaku słodkiego trwa dłużej niż odzwyczajenie się od smaku słonego, ale za to jest skuteczniejsze.
Pamiętajcie, że woda smakowa to napój słodzony, a nie woda. Najzdrowsza jest woda niegazowana, bezsmakowa. Dla odmiany należy pić soki warzywne i owocowe. Idealnie byłoby wyciskać je samemu, bardzo dobre są soki jednodniowe.
Awatar użytkownika
agataia91

Post autor: agataia91 » 03 kwie 2017, 20:26

No niestety , ale napoje gazowane są bardzo nie zdrowe . Od czasu gdy jestem na diecie staram się ich bardzo unikać, chociaż je lubiłam zawsze i lubię do dzisiaj . Czasem wypije cocacollę zero .
Nowy produkt Doxycyclin. Więcej o mnie na blogu.
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 05 kwie 2017, 23:37

Rozstałem się z tymi napojami, natomiast czasem kupuję soki, ale trzeba uważać sporo tzw. super naturalnych soków ma w składzie syrop glukozowo-fruktozowy.

Wiele napojów ma informację, że są zdrowe, a powinny sypać się kary więzienia za trucie społeczeństwa i mandaty. Mafia spożywcza sądzę, że to poważny problem, który jest ignorowany u nas. Wszędzie pełno chemii i dziadostwa, w jedzeniu nadmiar soli i innych zbędnych składników.
ODPOWIEDZ