Mleko
Re: Mleko
mleko ma wielu zwolenników i przeciwników- ten zacięty spór o mleko tak na prawdę wciąż trwa... kogo słuchać - no właśnie oto jest pytanie... czy warto je pic??? a jeśli tak to jakie??? czy jest różnica miedzy mlekiem krowim a kozim? troszkę sporo pytań...
osobiście nie pije zbyt dużo mleka- (do kawy tez już nie dolewam) - najzwyczajniej na świecie boli mnie po nim brzuch
osobiście nie pije zbyt dużo mleka- (do kawy tez już nie dolewam) - najzwyczajniej na świecie boli mnie po nim brzuch
Muszę przyznać, że pierwszy raz spotkałem się z kimś kogo boli brzuch po mleku. Dziwna dolegliwość. A jak długo boli Cię ten brzuch?
hehe no tak teraz będzie analiza mojego samopoczucia, nie sprawdzałam na zegarku ale źle sie po nim czuje i staram się nie pić.
są ludzie którym nabiał jest zabroniony i żyją normalnie, tylko na diecie bezmlecznej
są ludzie którym nabiał jest zabroniony i żyją normalnie, tylko na diecie bezmlecznej

- paolina1234
Rozumiem Cię ale ja np. nie wyobrażam sobie życia bez produktów mlecznychmala pisze:hehe no tak teraz będzie analiza mojego samopoczucia, nie sprawdzałam na zegarku ale źle sie po nim czuje i staram się nie pić.

- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
i bardzo dobrze, że ludzie są różni- pod wieloma względami
)

małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Może nie tolerujesz laktozy? W sprawie mleka mam zdanie że jest zdrowe chociaż też bez przesady bo przy większych ilościach nasz organizm ma czasami trudność z usuwaniem go. Jeśli chodzi o mleko ważne jest pytanie jakie to powinno być i skąd pochodzić, czytałem że najlepsze mleko dla ludzi to mleko od człowieka
Mleko matki wpływa na rozwój inteligencji u dziecka natomiast mleko od krowy na układ kostny i mięśniowy.

Ludzie poszukują specjalnych sposobów i diety aby schudnąć lub polepszyć swoje zdrowie. Często wybierają krótką dietę zamiast zmienić styl własnego wygodnego życia.
A właśnie jeśli ktoś nie przepada za mlekiem to z czego może korzystać jako zamiennik dla mleka? Bo mleko u mnie działa tak że szybko wchodzi i wychodzi i ogólnie trawie go chyba...