Dobrze masz bo mojej mamie np. ciężko pić herbatę bez cytryny.WOMAN IN BLACK pisze:spoko loko, wiem ze to niezdrowe i pije bardzo sporadycznie
Dieta 1000 kcal
Re: Dieta 1000 kcal
Dieta 1000 kcla
Dieta 1000 kalorii jest skierowana głównie do osób młodych, zdrowych, które chcą stracić w krótkim czasie kilka kilogramów lub też przygotować swój organizm przed przystąpieniem do właściwej diety.
Zasady:
Jak sama nazwa wskazuje wartość posiłków nie powinna przekraczać 1000 kcal/dziennie. Aby utrzymywać się w określonym limicie należy wykluczyć z naszego jadłospisu tłuszcze – szczególnie te nasycone oraz cukry w postaci słodyczy lub zawartych w produktach z białej mąki. Jeśli natomiast włączymy do tak skonstruowanej diety dodatkowy wysiłek fizyczny w postaci 30 minut dziennie, utrata naszej masy powinna wynosić około 1kg/tygodniowo.
Wady i zalety:
Podczas stosowania diety należy pamiętać, aby spożywać tylko i wyłącznie pięć małych posiłków dziennie w regularnych odstępach czasowych. Dzięki tak dużej liczbie posiłków będziemy rzadko odczuwać głód oraz miewać problemy z trawieniem. Dieta ta jest bardzo surowa dla naszego organizmu gdyż posiada małe ilości witamin oraz składniki mineralne, przez co jesteśmy zmuszeni wspomagać się preparatami witaminowo-mineralnymi.
Zasady:
Jak sama nazwa wskazuje wartość posiłków nie powinna przekraczać 1000 kcal/dziennie. Aby utrzymywać się w określonym limicie należy wykluczyć z naszego jadłospisu tłuszcze – szczególnie te nasycone oraz cukry w postaci słodyczy lub zawartych w produktach z białej mąki. Jeśli natomiast włączymy do tak skonstruowanej diety dodatkowy wysiłek fizyczny w postaci 30 minut dziennie, utrata naszej masy powinna wynosić około 1kg/tygodniowo.
Wady i zalety:
Podczas stosowania diety należy pamiętać, aby spożywać tylko i wyłącznie pięć małych posiłków dziennie w regularnych odstępach czasowych. Dzięki tak dużej liczbie posiłków będziemy rzadko odczuwać głód oraz miewać problemy z trawieniem. Dieta ta jest bardzo surowa dla naszego organizmu gdyż posiada małe ilości witamin oraz składniki mineralne, przez co jesteśmy zmuszeni wspomagać się preparatami witaminowo-mineralnymi.
Znam wiele przypadków osób które ambitnie obrały sobie diete 1000kc i nie dały radę. W moim odczuciu dieta dla bardziej zaawansowanych. Racje kaloryczne są bardzo rygorystyczne.
Dieta bardzo modna wśród miłośników odchudzania, sprawdza się rewelacyjnie, ale jest ona jednak drastyczna. Ja tam wolę odżywiać się dobrze a nie odchudzać się.
- Szymkowska
Pamiętajcie dziewczyny, że zbyt niska ilość kalorii, a zwłaszcza ucięcie tłuszczy, to kłopoty hormonalne a nawet zaburzenia miesiączki.
Przetrenowanie nie istnieje.
-
Dieta 1000kcal będzie dobra dla ludzi, których zapotrzebowanie wynosi 1200kcal a tyle potrzebujemy siedząc cały dzień na kanapie więc nie wiem co to za brednie. Można sobie organizm wyniszczyć