Chodzenie spać głodnym

Elena

Chodzenie spać głodnym

Post autor: Elena » 31 sty 2013, 2:23

Jak to z tym jest ? Niby nie wolno jeść przed spaniem bo metabolizm zwalnia i tłuszczyk się odkłada. Ale z drugiej strony chodzenie spać nienajedzonym osłabia regeneracje organizmu. Nie wiem co z tym fantem zrobić. Zawsze gdy np. kończę ćwiczyć o 23 nie wiem czy mam jeszcze coś zjeść czy od razu się położyć?
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Re: Chodzenie spać głodnym

Post autor: WOMAN IN BLACK » 31 sty 2013, 5:39

najlepsza rada to jeść nie później niż 2 h przed snem. Ale bardzo się cieszę, ze taki temat utworzyłaś ponieważ wiele osób myśli, że ostatni posiłek powinien być ok godz 18- co może być błędnym myśleniem, wszystko trzeba dopasować do trybu życia.
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 31 sty 2013, 10:16

Elena pisze:Jak to z tym jest ? Niby nie wolno jeść przed spaniem bo metabolizm zwalnia i tłuszczyk się odkłada. Ale z drugiej strony chodzenie spać nienajedzonym osłabia regeneracje organizmu. Nie wiem co z tym fantem zrobić. Zawsze gdy np. kończę ćwiczyć o 23 nie wiem czy mam jeszcze coś zjeść czy od razu się położyć?
Po pierwsze zazdroszczę silnej woli do ćwiczeń, po drugie chodzenie spać głodnym nie jest dobre bo z rana wstaniemy mega głodni i wściekli, i nie nasycimy się jedną czy dwoma kanapkami
WOMAN IN BLACK pisze:najlepsza rada to jeść nie później niż 2 h przed snem.(...) wiele osób myśli, że ostatni posiłek powinien być ok godz 18- co może być błędnym myśleniem, wszystko trzeba dopasować do trybu życia.
Zgadzam się każdy żyje własnym trybem życia i jedni wstają rano i chodzą spać ok 22-23 a inni dopiero wieczorami maja swój największy wigor ( bez skojarzeń proszę;p) i wtedy załatwiają swoje sprawy - siedzą do późna i gdyby ostatni posiłek jedli ok 18 na pewno nie zdołaliby zrobić wszystkiego bo brakowałoby im powera. 2-3h przed snem to optymalny czas spożywania ostatniego posiłku biorąc pod uwagę nasze zdrowie, kondycję i wagę.
Awatar użytkownika
AnjaD

Post autor: AnjaD » 21 lut 2013, 12:47

A ja nigdy nie jem przed snem. Wolę tego unikać. Gdy zjem coś i pójdę spać zawsze nawiedzają mnie koszmary we śnie więc wolę nie ryzykować.
Awatar użytkownika
Msiolek

Post autor: Msiolek » 08 kwie 2013, 15:02

Najlepiej dwie godziny przed snem zjeść co lekkiego łatwo trwającego się metabolizm nam zwolni i nie przytyjemy za bardzo a organizm zachowa zdolności regeneracyjne.
Wszystko elegancko wymyka się spod kontroli
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 08 kwie 2013, 19:36

czytałam że dobrym sposobem na głód wieczorem jest szklanka ciepłego mleka
Awatar użytkownika
Tomek82

Post autor: Tomek82 » 09 kwie 2013, 14:03

No raczej ciepłego po zimnym mleku wieczorem następnego dnia rano można mieć chrypkę i ból gardła. Nie wiem czy głodzenie się przed snem jest dobre podczas odchudzania nawet jeśli metabolizm nam zwalnia to chodzenie spać na głodnego to jak tortura dla naszego ciała.
Awatar użytkownika
Natalia9568
V.I.P
V.I.P

Post autor: Natalia9568 » 11 lut 2014, 14:57

A ja słyszałam, że najlepiej jest jeść 3 godziny przed snem. W nocy metabolizm jest wolniejszy, co powoduje, że tak szybko nie spalamy kalorii.
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 16 lut 2014, 16:21

a w razie kolejnego napadu głodu albo iść spać albo wypić trochę mleka
Awatar użytkownika
KasiaS

Post autor: KasiaS » 15 lip 2015, 20:06

ja nie potrafię iść spać głodna - będę godzinami się wiercić, aż w końcu wstanę i wyjem pół lodówki ;)
dlatego staram się nie dopuszczać do takich sytuacji i zjadam sycącą kolację 2-4 godziny przed snem.
ODPOWIEDZ