skutki uboczne diety i sposoby na nie

Awatar użytkownika
mala

skutki uboczne diety i sposoby na nie

Post autor: mala » 31 sty 2013, 10:51

Jak wiadomo jedni stosują bardziej drastyczne diety odchudzające inni mniej, jednak diety mogą powodować skutki uboczne, począwszy od wypadania włosów, łamania, paznokci, wysuszenia i braku elastyczności skóry, nieregularnego miesiączkowania u kobiet, ogólnego osłabienia do wszelakich zaburzeń, widocznych po diecie rozstępów, czy zwisaniu skóry. Czego jeszcze można się dorobić i jak unikać tych efektów ubocznych???
Szczerze powiem że sama jestem posiadaczką rozstępów, których niestety nie da się wyeliminować, wszelakie kremy nie zdawały rezultatu, skórę można jedynie uelastycznić stosując codziennie balsamy, czy kremy- i moim zdaniem nie ma znaczenia co to będzie za balsam, ważne by nawilżyć i troszkę pomasować. Wiem, że są kobiety, które po odchudzaniu borykają się z nadmiarem skóry- na prawdę im nie zazdroszczę- podobno do 30stki wszystko się ładnie wchłania a później mogą być z tym problemy, ale nie wiem czy to tylko plotka, czy jest to jakoś udowodnione, póki co u mnie pod tym względem jest ok ale chyba najwyższa pora by przestać eksperymentować i zająć się racjonalnym żywieniem, które doprowadzi do normalizacji wagi i jej utrzymania na stałe.
Śmiało możecie podzielić się swoimi doświadczeniami, bądź wiedzą by wpisać tu wszelkie przestrogi dla innych użytkowników odnośnie skutków ubocznych diet. Mile widziane również sposoby ich eliminacji, bądź zmniejszania.
Awatar użytkownika
AnjaD

Re: skutki uboczne diety i sposoby na nie

Post autor: AnjaD » 21 lut 2013, 12:47

Raz stosowałam taką dietę, po której moje włosy zaczęły obsesyjnie wypadać. Musiałam zacząć brać witaminy i znów zmienić żywienie aby wszystko wróciło do normy. Katastrofa..
Awatar użytkownika
Tomek82

Post autor: Tomek82 » 09 kwie 2013, 14:01

Najlepiej unikać takich diet z dużymi skutkami ubocznymi lub niepożądanymi. Jaką dietę stosowałaś że włosy ci zaczęły wypadać? Pamiętasz może nazwę.
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 09 kwie 2013, 20:26

problem wypadania włosów to raczej częsty objaw po lub w trakcie odchudzania- zmniejszamy wartości odżywcze więc organizmowi zaczyna czegoś brakować.
Bardzo często problem też dotyczy kobiet po porodzie i w czasie karmienia- chyba nie trzeba tłumaczyc czemu ;)
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
Moonika

Post autor: Moonika » 10 kwie 2013, 15:41

To jak się odchudzamy wpływa na skutki uboczne rozstępy i wypadanie włosów znam z swojego doświadczenia i koleżanek. Nadmiar skóry ale to przy szybkim odchudzaniu słyszałam o tym ale nie widziałam tego wiec do 30 nie grozi nam to a po 30 już zaczynają się problemy ze skórą.
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 10 kwie 2013, 23:53

Moonika pisze:To jak się odchudzamy wpływa na skutki uboczne rozstępy i wypadanie włosów znam z swojego doświadczenia i koleżanek. Nadmiar skóry ale to przy szybkim odchudzaniu słyszałam o tym ale nie widziałam tego wiec do 30 nie grozi nam to a po 30 już zaczynają się problemy ze skórą.
dlatego ja chce się doprowadzić do porządku przed 30 choć skora nie jest taka jak dawniej... ale jeśli codziennie wcieram balsam to jest znacznie lepiej, gorzej jak mi ie nie chce i sobie odpuszczę kilka dni ;/
Awatar użytkownika
Adam91

Post autor: Adam91 » 11 kwie 2013, 17:54

Do czego to można się doprowadzić chcąc być ładniejszym;p nie uważacie czasami że są takie chude kobiety które potrafią się odchudzać do kości bo widzą się grubymi w lustrach.
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 11 kwie 2013, 18:57

niestety kobiety tak mają- sama nie uważam sie za "potwora' ale nie lubie sobie robic zdjęć bo sie sobie nie podobam

i nawet jak ważyłam 50 kg miałam tak samo :P
Awatar użytkownika
Msiolek

Post autor: Msiolek » 11 kwie 2013, 21:20

Takie lęki to poważny problem najlepiej z nimi walczyć pokonują je wiec mam taki pomysł zrób sobie zdjęcia i wstaw na forum a my Ci powiemy że jesteś ładna:)
Wszystko elegancko wymyka się spod kontroli
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 11 kwie 2013, 23:14

hahahahhahahahahahhahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ