produkty "light"

Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Re: produkty "light"

Post autor: WOMAN IN BLACK » 02 kwie 2013, 19:09

...tak sobie myślę, że na pewno nie po to by kogoś oszukać- bo przecież są etykiety i mamy tam czarno na białym co w danym produkcie jest ( nie biore teraz pod uwage niezgodności) a jeśli nie czarno na białym tzn że jesli jest długa lista z e coś tam to chyba jest jasne że daleko temu od natury. Więc trudno powiedzieć czemu te produkty się pojawiły- dla poszerzenia asortymentu sklepów? :lol:
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
pawciok

Post autor: pawciok » 02 kwie 2013, 20:57

Ludzie jak widzą coś nowego to przeważnie się na to rzucają, więc może rzeczywiście być to robione w celu poszerzenia asortymentu.
Awatar użytkownika
Hertia

Post autor: Hertia » 07 kwie 2013, 14:03

Rzadko widzę żeby ktoś czytał etykiety w sklepie raczej jak już zjem i źle się poczuję to wtedy sprawdzam. Może po prostu odjąć parę procent ilości w produkcji, zmienić nazwę lub dodać końcówkę maxi lub light i sprzedawać drożej?
Ludzie poszukują specjalnych sposobów i diety aby schudnąć lub polepszyć swoje zdrowie. Często wybierają krótką dietę zamiast zmienić styl własnego wygodnego życia.
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 07 kwie 2013, 14:33

niby to samo ale inna nazwa - podobnie jak z rejestracją firm( często sie o tym słyszy)
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 07 kwie 2013, 18:04

Ja czytam etykiety i włos się jeży od tego, co widzę na etykietach o ile komuś nie wypadły z przepracowania i gonitwą, aby nakarmić rodzinę. Ser od sera różni się tylko marką, kolorowym opakowaniem. Podstawa w serach tej samej klasy podobna a różnią aromatami, substancjami wzmacniającymi smak i tyle. A Polacy się na to zgadzają, aby ich faszerować chemią.

Tzw. tania żywność to głównie chemia i osoby, które stać nie przyłączą się zazwyczaj do protestu za osobami nieświadomymi, albo świadomymi, ale nie mającymi alternatywy z racji kiepskich zarobków. Polityka jest, by zagonić Polaków do roboty, aby nie mieli czasu pomyśleć, co się dzieje dookoła nich.

Problem polega też na tym, że nikt z ludźmi się nie liczy i jesteśmy stawiani w sytuacji dokonanej. Polacy wszystko kupią i im można sprzedawać z giełdy gorsze produkty, gdzie powinny zostać od razu wyeliminowane, ale co tam obniży się cenę i zamiast mieć 0 złotych chociaż trafi się 2,5 zł z kilograma .

Dopóki każdy będzie to akceptować indywidualnie taki stan rzeczy dopóty handel będzie patologią i będziemy nabijani w butelkę.
Awatar użytkownika
Msiolek

Post autor: Msiolek » 07 kwie 2013, 18:12

W fakcie w piątek był artykuł o tym czego się dodaje do produktów. Czyli parówka to śmiecie, zmielone kości natomiast ryby są malowane żeby wyglądały na uwędzone i świeże, filet z ryby to sama woda a soki zawierają 5% zagęszczaczy reszta to woda i cukier.
Wszystko elegancko wymyka się spod kontroli
Awatar użytkownika
Hertia

Post autor: Hertia » 09 kwie 2013, 21:49

O parówkach słyszałem że tam nie mam mięsa tylko wyrób mięsopodobny i to w ułamku składu. Raczej wątpię żeby było to zdrowe ale jeśli ktoś jest wegetarianinem to zjedzenie parówki raczej nie złamie zasady nie jedzenia mięsa bo to nie zawiera mięsa.
Ludzie poszukują specjalnych sposobów i diety aby schudnąć lub polepszyć swoje zdrowie. Często wybierają krótką dietę zamiast zmienić styl własnego wygodnego życia.
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 10 kwie 2013, 0:02

parówka a parówka to tez różnica-- ja kiedys sprawdzałam etykiety właśnie parówek- od śladowych ilości mięsa do 87%- (tak było napisane na składzie)
Saya78

Post autor: Saya78 » 02 cze 2013, 14:04

Chodzi pewnie o kasę,chcą zdobyc jak najwięcej szmalu kosztem ludzi.
Ja nie jadam raczej produktów light
Awatar użytkownika
Cherry_Lejdi

Post autor: Cherry_Lejdi » 13 cze 2013, 0:25

produkt light można różnie odebrać:

1) light czyli pozbyli się wszystkiego, co zbędne lub niezbędne
2) light na koncie, bo się chodzi dalej głodnym
ODPOWIEDZ