produkty "light"

Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Re: produkty "light"

Post autor: WOMAN IN BLACK » 13 cze 2013, 9:09

Cherry_Lejdi pisze: light czyli pozbyli się wszystkiego, co zbędne lub niezbędne
fajnie to brzmi :D
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Mises11

Post autor: Mises11 » 15 cze 2013, 14:08

Z tego co wiem produkty light są bardziej napompowane wszelaką chemią. Przynajmniej większość. A my nie lubimy chemii ;)
Lepszym rozwiązaniem jest np. kupno czegoś bez cukru i dosłodzenie np. słodzikiem ;) Zdecydowanie zdrowsze rozwiązanie ;)
Awatar użytkownika
FankaFajnegoUbranka

Post autor: FankaFajnegoUbranka » 16 cze 2013, 8:20

Mises11 pisze: A my nie lubimy chemii ;)
cóż to za ironia :)
Mises11 pisze: Lepszym rozwiązaniem jest np. kupno czegoś bez cukru i dosłodzenie np. słodzikiem ;) Zdecydowanie zdrowsze rozwiązanie ;)
zależy jaki słodzik ;p
ja nie jestem ich zwolenniczką, choć podobno są jego dobre odmiany- mam na myśli ten ze stewii
nie chudnie się od niejedzenia
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 20 lut 2014, 20:55

Nadal opakowania sprowadzane do nas nie są dostosowane do potrzeb konsumenta. Szczególnie widzę to w popularnych dyskontach. Są to nalepione białe karteczki na produktach, ale pierwsze co języki europejskie, a naszego się doszukać tragedia. Komuś się proporcje zachwiały, jak dla mnie podkreślam najpierw konkretna informacja w języku ojczystym, a potem niech sobie uwidaczniają pozostałe.
tonerka

Post autor: tonerka » 24 kwie 2014, 15:24

Co do słodzików to zdrowe i one nie są. Produkty light nafaszerowane są chemią, substancjami które poprawiają smak, którego uszczerbki spowodowane są brakiem cukru, ten cukier prócz samych konserwantów i innych chemicznych składników zastępowany jest również tłuszczem lub odwrotnie. Ogólnie to radzę unikać tego jedzenia, to taka śmieci któe dobrze są reklamowane i wymyślone zostały dla otyłych amerykanów;)
Awatar użytkownika
Amelia28

Post autor: Amelia28 » 29 kwie 2015, 8:47

Produkty light nie tuczą

Jeśli coś jest light, to można zjeść tego dowolnie dużo – uważa wiele osób, które za cel stawiają sobie zrzucenie paru kilogramów. To oczywiście nielogiczne. Ale Magdalena Czyrynda-Koleda zwraca uwagę także na inne zagrożenia.

– Jeśli producent zabiera z produktu trochę tłuszczu, coś musi dodać w zamian. Często, więc może okazać się, że jogurt light ma więcej cukru niż jego pełnotłuszczowy odpowiednik. Żeby nie dać się nabrać, trzeba porównywać etykiety produktu light i bazowego – radzi.

Ostrzega też, że producenci często korzystają z naiwności klientów. Płatki fitness mogą polegać na tym, że producent obniża po prostu… porcję zalecaną do dziennego spożycia. Czasem produkt nie ma w ogóle nic wspólnego z dietetycznym, a na opakowaniach znajdują się budzące takie skojarzenia napisy: lekki, dietetyczny.
carpie diem
konEWKA

Post autor: konEWKA » 25 sie 2018, 20:17

nie preferuję wszystko co jest light ma masę chemii w sobie, wystarczy przeczytać skład tego samego produktu w wersji normalnej i light żeby zrozumiec o czym mówię
ODPOWIEDZ