Dieta antycellulitowa
- paolina1234
Dieta antycellulitowa
Dieta antycellulitowa jest niezwykle pomocna, lecz nawet konieczna w walce ze skórką pomarańczową.
Niezwykle istotnym zaleceniem diety antycellulitowej jest rezygnacja lub znaczne ograniczenie soli, gdyż zatrzymuje ona w naszym organizmie wodę i toksyny. Zamiast tej przyprawy, możemy spokojnie sięgać po świeże zioła, czosnek, cebulę, bazylię, estragon, oregano itp. Nasze menu powinno składać się z chudego mięsa, drobiu, ryb oraz nabiału. Możemy także jak najczęściej sięgać po cytrusy, które wspomagają odtwarzanie wpływających na poprawę wyglądu skóry włókien kolagenu.
Chcąc pozbyć się cellulitu, nie możemy zapominać o piciu co najmniej 2 litrów mineralnej wody o niskiej zawartości sodu. Wspomaga ona wydalanie z organizmu wszelkich ubocznych produktów przemiany materii, które to przyczyniają się do nasilenia efektu skórki pomarańczowej. Oprócz wody, dobrze jest pić także czerwoną i zieloną herbatę (usprawnia metabolizm) oraz napary z ziół. Zalecane są również wszystkie produkty działające moczopędnie a wiec: arbuz, pietruszka, seler, czereśnie, truskawki.
Podczas stosowania diety antycellulitowej, należy unikać potraw tłustych i mocno przyprawionych (w tym popularnych w dzisiejszych czasach dań typu fast food). Zawierają one dużo soli i wysoko przetworzonych produktów, które to są odradzane w każdym odpowiednio zbilansowanym programie żywieniowym. Dobrze jest także ograniczyć słodycze i alkohol.
Niezwykle istotnym zaleceniem diety antycellulitowej jest rezygnacja lub znaczne ograniczenie soli, gdyż zatrzymuje ona w naszym organizmie wodę i toksyny. Zamiast tej przyprawy, możemy spokojnie sięgać po świeże zioła, czosnek, cebulę, bazylię, estragon, oregano itp. Nasze menu powinno składać się z chudego mięsa, drobiu, ryb oraz nabiału. Możemy także jak najczęściej sięgać po cytrusy, które wspomagają odtwarzanie wpływających na poprawę wyglądu skóry włókien kolagenu.
Chcąc pozbyć się cellulitu, nie możemy zapominać o piciu co najmniej 2 litrów mineralnej wody o niskiej zawartości sodu. Wspomaga ona wydalanie z organizmu wszelkich ubocznych produktów przemiany materii, które to przyczyniają się do nasilenia efektu skórki pomarańczowej. Oprócz wody, dobrze jest pić także czerwoną i zieloną herbatę (usprawnia metabolizm) oraz napary z ziół. Zalecane są również wszystkie produkty działające moczopędnie a wiec: arbuz, pietruszka, seler, czereśnie, truskawki.
Podczas stosowania diety antycellulitowej, należy unikać potraw tłustych i mocno przyprawionych (w tym popularnych w dzisiejszych czasach dań typu fast food). Zawierają one dużo soli i wysoko przetworzonych produktów, które to są odradzane w każdym odpowiednio zbilansowanym programie żywieniowym. Dobrze jest także ograniczyć słodycze i alkohol.
- madziulka34
Re: Dieta antycellulitowa
Ciekawe czy ta dieta rzeczywiście działa. Chciałabym pozbyć się celluitu ale chyba mi już nic nie pomoże 

miałam kiedyś taka znajomą, która za wszelką cenę chciała się pozbyć cellulitu- śmiać mi się chciało kiedy mówiła, że owijała się folią by lepiej krem działał i spała w tym "skafandrze" 

Szczerze to też słyszałam o takim sposobie. Podobno wtedy lepiej się redukuje tkanka tłuszczowa jak i celluit.mala pisze:miałam kiedyś taka znajomą, która za wszelką cenę chciała się pozbyć cellulitu- śmiać mi się chciało kiedy mówiła, że owijała się folią by lepiej krem działał i spała w tym "skafandrze"
czego się nie robi dla urody ;p???
może i działa ale jak w tym spać? ani się ruszyć ani odpocząć, a jeszcze przydałoby się by skóra oddychała- nieprawdaż??
może i działa ale jak w tym spać? ani się ruszyć ani odpocząć, a jeszcze przydałoby się by skóra oddychała- nieprawdaż??
Co racja to racja. Spać to na pewno było by ciężko. Ale czasem można się poświęcić.mala pisze:czego się nie robi dla urody ;p???
Wiele można znieść ale bez przesady, wyobraźcie sobie że spicie w tym czymś a rano wasz mężczyzna chce wam zrobić z ranka niespodziankę i .....
staje oszołomiony nową formą zabezpieczeń
( przed cellulitem oczywiście
)
staje oszołomiony nową formą zabezpieczeń

- paolina1234
Hehe mój to by miał niezły ubaw i na pewno stwierdził by, że mi całkiem na mózg padłomala pisze:Wiele można znieść ale bez przesady, wyobraźcie sobie że spicie w tym czymś a rano wasz mężczyzna chce wam zrobić z ranka niespodziankę i .....
staje oszołomiony nową formą zabezpieczeń![]()
![]()
( przed cellulitem oczywiście
)