Dieta antycellulitowa

Awatar użytkownika
paolina1234

Dieta antycellulitowa

Post autor: paolina1234 » 09 lut 2013, 15:22

Dieta antycellulitowa jest niezwykle pomocna, lecz nawet konieczna w walce ze skórką pomarańczową.

Niezwykle istotnym zaleceniem diety antycellulitowej jest rezygnacja lub znaczne ograniczenie soli, gdyż zatrzymuje ona w naszym organizmie wodę i toksyny. Zamiast tej przyprawy, możemy spokojnie sięgać po świeże zioła, czosnek, cebulę, bazylię, estragon, oregano itp. Nasze menu powinno składać się z chudego mięsa, drobiu, ryb oraz nabiału. Możemy także jak najczęściej sięgać po cytrusy, które wspomagają odtwarzanie wpływających na poprawę wyglądu skóry włókien kolagenu.

Chcąc pozbyć się cellulitu, nie możemy zapominać o piciu co najmniej 2 litrów mineralnej wody o niskiej zawartości sodu. Wspomaga ona wydalanie z organizmu wszelkich ubocznych produktów przemiany materii, które to przyczyniają się do nasilenia efektu skórki pomarańczowej. Oprócz wody, dobrze jest pić także czerwoną i zieloną herbatę (usprawnia metabolizm) oraz napary z ziół. Zalecane są również wszystkie produkty działające moczopędnie a wiec: arbuz, pietruszka, seler, czereśnie, truskawki.

Podczas stosowania diety antycellulitowej, należy unikać potraw tłustych i mocno przyprawionych (w tym popularnych w dzisiejszych czasach dań typu fast food). Zawierają one dużo soli i wysoko przetworzonych produktów, które to są odradzane w każdym odpowiednio zbilansowanym programie żywieniowym. Dobrze jest także ograniczyć słodycze i alkohol.
Awatar użytkownika
madziulka34

Re: Dieta antycellulitowa

Post autor: madziulka34 » 10 lut 2013, 15:06

Ciekawe czy ta dieta rzeczywiście działa. Chciałabym pozbyć się celluitu ale chyba mi już nic nie pomoże :)
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 10 lut 2013, 16:25

miałam kiedyś taka znajomą, która za wszelką cenę chciała się pozbyć cellulitu- śmiać mi się chciało kiedy mówiła, że owijała się folią by lepiej krem działał i spała w tym "skafandrze" :lol:
Awatar użytkownika
Paula914

Post autor: Paula914 » 11 lut 2013, 12:00

mala pisze:miałam kiedyś taka znajomą, która za wszelką cenę chciała się pozbyć cellulitu- śmiać mi się chciało kiedy mówiła, że owijała się folią by lepiej krem działał i spała w tym "skafandrze" :lol:
Szczerze to też słyszałam o takim sposobie. Podobno wtedy lepiej się redukuje tkanka tłuszczowa jak i celluit.
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 11 lut 2013, 22:24

czego się nie robi dla urody ;p???

może i działa ale jak w tym spać? ani się ruszyć ani odpocząć, a jeszcze przydałoby się by skóra oddychała- nieprawdaż??
Awatar użytkownika
AnjaD

Post autor: AnjaD » 13 lut 2013, 16:24

mala pisze:czego się nie robi dla urody ;p???

może i działa ale jak w tym spać? ani się ruszyć ani odpocząć, a jeszcze przydałoby się by skóra oddychała- nieprawdaż??
Co racja to racja. Spać to na pewno było by ciężko. Ale czasem można się poświęcić.
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 13 lut 2013, 22:15

Wiele można znieść ale bez przesady, wyobraźcie sobie że spicie w tym czymś a rano wasz mężczyzna chce wam zrobić z ranka niespodziankę i .....

staje oszołomiony nową formą zabezpieczeń :lol: :lol: :lol: ( przed cellulitem oczywiście ;) )
Awatar użytkownika
paolina1234

Post autor: paolina1234 » 17 lut 2013, 12:36

mala pisze:Wiele można znieść ale bez przesady, wyobraźcie sobie że spicie w tym czymś a rano wasz mężczyzna chce wam zrobić z ranka niespodziankę i .....

staje oszołomiony nową formą zabezpieczeń :lol: :lol: :lol: ( przed cellulitem oczywiście ;) )
Hehe mój to by miał niezły ubaw i na pewno stwierdził by, że mi całkiem na mózg padło :D
ODPOWIEDZ