Dieta bananowa

Awatar użytkownika
pawciok

Dieta bananowa

Post autor: pawciok » 12 lut 2013, 15:51

Dieta bananowa w krótkim czasie zyskała popularność na całym świecie po tym, jak japońska śpiewaczka operowa Kumiko Mori przyznała, że po jej zastosowaniu zrzuciła aż 7 kilogramów. Zaletą programu jest jego niezwykła prostota a także wysoka skuteczność.

Jedną z popularniejszych wersji tego programu żywieniowego jest tzw. „poranna dieta bananowa”. Program opiera się na spożywaniu na śniadanie jedynie bananów, które należy popijać przegotowaną wodą. Przez resztę dnia możemy sobie pozwolić na co tylko mamy ochotę, pamiętając jednak aby unikać alkoholu, nabiału, lodów i słodyczy po obiedzie oraz aby nie jeść po godzinie 20:00. Koło południa możemy sobie pozwolić na małą słodką przekąskę. Każdy posiłek popijamy wyłącznie wodą w temperaturze pokojowej. Tę wersję programu można stosować przez miesiąc, a pozwala ona zrzucić nawet do 7 zbędnych kilogramów.
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Re: Dieta bananowa

Post autor: WOMAN IN BLACK » 12 lut 2013, 20:08

hmmm nie spotkałam się z dietą opartą na takich zasadach i dającą takie rezultaty.

Bananów podczas diet raczej dietetycy zlecają się wystrzegać a tu proszę - wielka odmiana.
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
Cherry_Lejdi

Post autor: Cherry_Lejdi » 12 lut 2013, 23:49

Banany są dobre dla osób ćwiczących, ponieważ zawierają duża ilość przyswajalnych węglowodanów. Jeśli dodać do tego zawartość potasu i różnych witamin np. A. C, E, B 6 to nie widzę powodu, aby go wykluczać z jadłospisu, ale też nie ma powodu,. aby żyć samymi bananami.

Pisząc w charakterystycznym dla siebie tonie: "trzymajmy się jednego banana" :lol:
Awatar użytkownika
AnjaD

Post autor: AnjaD » 13 lut 2013, 16:21

Ja będę się trzymać trzech bananów dziennie. Ale sam Adam Małysz zajadał bułkę z bananem więc coś w tym jest :)
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 13 lut 2013, 22:04

trzy banany wydaje się sporo...- a do tego jeszcze jakieś owoce planujesz?
Awatar użytkownika
paolina1234

Post autor: paolina1234 » 17 lut 2013, 12:38

mala pisze:trzy banany wydaje się sporo...- a do tego jeszcze jakieś owoce planujesz?
Też mi się wydaje, że trzy banany to jest zdecydowanie za dużo..
Awatar użytkownika
Msiolek

Post autor: Msiolek » 03 kwie 2013, 16:44

pamiętając jednak aby unikać alkoholu, nabiału, lodów i słodyczy po obiedzie oraz aby nie jeść po godzinie 20:00.
Nie wiem czy ktoś dąłby rade oprzeć się pokusie zresztą czytają czego nie można zgłodniałem:( Pierwszy raz słyszę o diecie bananowej 7kg to niezły efekt przez miesiąc ale czy jadanie dużych ilości bananów ma tylko pozytywny skutek?
Małysz już nie skacze wiec raczej nie korzysta z tej diety bananowej:)
Wszystko elegancko wymyka się spod kontroli
Awatar użytkownika
madziulka34

Post autor: madziulka34 » 04 kwie 2013, 21:09

Msiolek pisze:
pamiętając jednak aby unikać alkoholu, nabiału, lodów i słodyczy po obiedzie oraz aby nie jeść po godzinie 20:00.
Nie wiem czy ktoś dąłby rade oprzeć się pokusie zresztą czytają czego nie można zgłodniałem:( Pierwszy raz słyszę o diecie bananowej 7kg to niezły efekt przez miesiąc ale czy jadanie dużych ilości bananów ma tylko pozytywny skutek?
Małysz już nie skacze wiec raczej nie korzysta z tej diety bananowej:)
Już nie skacze, ale kiedyś skakał i spożywał bułkę i banana. A poza tym jak ktoś ma silną wolę to nie będzie jadł po 20.
Awatar użytkownika
Hertia

Post autor: Hertia » 07 kwie 2013, 13:42

Teraz Stoch i Żyła jedzą po 20bananów każda dieta owocowa jest zdrowa ale żeby odchudzała jak ktoś wczesnej napisał wielu dietetyków je raczej odradza jeść banany 3razy a w miedzy czasie to co chce (z małymi wyjątkami) naprawdę ciekawa dieta i bardzo elastyczna:)
Ludzie poszukują specjalnych sposobów i diety aby schudnąć lub polepszyć swoje zdrowie. Często wybierają krótką dietę zamiast zmienić styl własnego wygodnego życia.
Awatar użytkownika
JoasiaMarczyk

Post autor: JoasiaMarczyk » 30 maja 2018, 15:08

O bułce z bananem krążą legendy :)

Ostatnio zauważyłam, że tenisiści jedzą dużo bananów podczas meczów, ale to zapewne dlatego, że w bananach jest sporo potasu i można szybko się posilić i uzupełnić potas.

Nie słyszałam jednak nigdy o tym, by ktoś stosował na diecie banany i za ich pomocą chudł.
Uśmiechnij się! :)
ODPOWIEDZ