Marchewka
Marchewka
Może nie na temat ale słyszałem, że karnacja się poprawia gdy jemy dużo marchwi. Czy to prawda?
Re: Marchewka
Częste jedzenie, bądź picie soku z marchwi wpłynie na koloryt skóry, ale uwaga picie dużej ilości nierozcieńczanych soków marchwiowo owocowych kupowanych w sklepach nie jest to do końca zdrowe( taką informacje dostałam kiedyś od pediatry), podobno powinny być one rozcieńczane- nie wiem jak to wpływa na dorosłych ale dzieciom należy te soki rozcieńczać i nie dawać stale.
- paolina1234
A nie wiesz przypadkiem dlaczego tak powinno się robić?mala pisze:Częste jedzenie, bądź picie soku z marchwi wpłynie na koloryt skóry, ale uwaga picie dużej ilości nierozcieńczanych soków marchwiowo owocowych kupowanych w sklepach nie jest to do końca zdrowe( taką informacje dostałam kiedyś od pediatry), podobno powinny być one rozcieńczane- nie wiem jak to wpływa na dorosłych ale dzieciom należy te soki rozcieńczać i nie dawać stale.
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
Maluszki( bo jak sądzę o nich mowa) powinny pić tylko soczki dla nich przeznaczone, ich jeszcze delikatne organy najzwyczajniej na świecie będą bardzo narażone jeśli damy im coś "niestosownego". Soczki dla nich powinny być pozbawione dosładzaczy, maluchom wystarczy cukier zawarty w owocach najlepszej jakości. Soki niedostosowane do przewodu pokarmowego maluchów narażą ich na bóle brzucha i obciążą wątrobę i trzustkę.Poza tym dieta dzieci powinna być urozmaicona. Jeśli dziecko jest starsze można właśnie rozcieńczać te soki przegotowaną wodą, lecz to również nie bedzie przyzwoleniem na codzienne ich spożywanie.paolina1234 pisze:A nie wiesz przypadkiem dlaczego tak powinno się robić?mala pisze:Częste jedzenie, bądź picie soku z marchwi wpłynie na koloryt skóry, ale uwaga picie dużej ilości nierozcieńczanych soków marchwiowo owocowych kupowanych w sklepach nie jest to do końca zdrowe( taką informacje dostałam kiedyś od pediatry), podobno powinny być one rozcieńczane- nie wiem jak to wpływa na dorosłych ale dzieciom należy te soki rozcieńczać i nie dawać stale.
Swoja droga łatwo zauważyć że nadużywamy tych soków, bo zmienia się koloryt skóry i to powinno być sygnałem ostrzegawczym.Tyle jeśli chodzi o maluchów

małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Pani doktor wspominała o obciążeniu wątroby, a temat powstał właśnie po widocznej zmianie koloru skóry.paolina1234 pisze:A nie wiesz przypadkiem dlaczego tak powinno się robić?mala pisze:Częste jedzenie, bądź picie soku z marchwi wpłynie na koloryt skóry, ale uwaga picie dużej ilości nierozcieńczanych soków marchwiowo owocowych kupowanych w sklepach nie jest to do końca zdrowe( taką informacje dostałam kiedyś od pediatry), podobno powinny być one rozcieńczane- nie wiem jak to wpływa na dorosłych ale dzieciom należy te soki rozcieńczać i nie dawać stale.
Nigdy bym nie przepuszczała, że takie rzeczy mogą szkodzić wątrobie.mala pisze:Pani doktor wspominała o obciążeniu wątroby, a temat powstał właśnie po widocznej zmianie koloru skóry.paolina1234 pisze:A nie wiesz przypadkiem dlaczego tak powinno się robić?mala pisze:Częste jedzenie, bądź picie soku z marchwi wpłynie na koloryt skóry, ale uwaga picie dużej ilości nierozcieńczanych soków marchwiowo owocowych kupowanych w sklepach nie jest to do końca zdrowe( taką informacje dostałam kiedyś od pediatry), podobno powinny być one rozcieńczane- nie wiem jak to wpływa na dorosłych ale dzieciom należy te soki rozcieńczać i nie dawać stale.
A jaki kolor uzyskuje skóra po marchewce lub soku z marchwi. W dużych ilościach skoro tak wyniszcza wątrobę i trzustki to czemu podaje się tak zazwyczaj o marchwi że jest tylko zdrowa bez wspominania o tych wadach w konsumpcji tego warzywa?
To teraz wyobraźcie sobie kobietę, która ciągle je marchewki i gdy zachodzi w ciążę rodzi się dziecko o ciemniejszej karnacji a tu ojciec wyskakuje z kim spałaś, bo to nie moje 

- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
w mniejszych środowiskach są takie myśli, jak rodzi się mulatek do tego z żółtaczką to w otoczeniu pojawiają się pogłoski, że dziecko tak różne od ojca ;p
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!