Dieta antystresowa
Dieta antystresowa
W zwalczeniu stresu pomaga magnez i witamina B6. Dobrze więc na nas wpłynie zastosowanie detoksu antystresowego po nerwowym tygodniu. Dieta antystresowa trwa dwa dni. Można ją przeprowadzać co tydzień. Posiłki, w trakcie jej stosowania przyprawiaj ziołami, które zrównoważą twój spokój i nastrój. Do potraw dodawaj na przykład bazylię i świeżą melisę. Dodatkowo w odstresowaniu pomoże picie wody mineralnej (około dwóch litrów dziennie). W walce ze stresem wykorzystać również możesz kakao oraz herbatki ziołowe. Idealne do tego są napary z szałwii, dziurawca, czy melisy. Spożycie powyższych produktów wzbogaci dietę o magnez, a także witaminy B6. Ich uzupełnienie złagodzi niepokój, a ty odzyskasz równowagę psychiczną i lepiej zapanujesz nad emocjami. Tego typu posiłki nie obciążają organizmu, a odpowiednia dawka błonnika usprawni jego oczyszczenie.
- madziulka34
Re: Dieta antystresowa
O to jest coś dla mnie. Moje życie jest zbyt stresujące. Może ta dieta mi pomoże.
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
życie bez stresu nie byłoby takie samo
ale sposobem żywienia jak widać też można to zniwelować - ciekawe jakie sa efekty?

małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Szczerze - nie wiem jakie są efekty ale znalazłam przykładowy jadłospis:
*Śniadanie: jogurt naturalny, Muesli z bananem i suszonymi morelami
*II śniadanie: sok pomidorowy
*Obiad: makaron razowy, surówka z kapusty pekińskiej, cielęcina duszona
*Podwieczorek: sałatka z brzoskwini, winogron, orzechów włoskich
*Kolacja: 2 kromki chleba graham, łosoś wędzony, surówka z cykorii, kiełków mieszanych z sosem jogurtowym
Nie wiem jak dla was ale dla mnie trochę ubogo
i to ma niby zmniejszyć stres? I tak będę się stresować ale głodem 
*Śniadanie: jogurt naturalny, Muesli z bananem i suszonymi morelami
*II śniadanie: sok pomidorowy
*Obiad: makaron razowy, surówka z kapusty pekińskiej, cielęcina duszona
*Podwieczorek: sałatka z brzoskwini, winogron, orzechów włoskich
*Kolacja: 2 kromki chleba graham, łosoś wędzony, surówka z cykorii, kiełków mieszanych z sosem jogurtowym
Nie wiem jak dla was ale dla mnie trochę ubogo

Bardzo interesująca dieta na stres na złagodzenie nerwów lepsza alternatywa niż łykanie jakiś leków na nerwy. Efekty pewnie nie są zbyt zadowalające to znaczy szybkie bo jak ktoś się stresuje cały tydzień albo ciągle i zacznie odstresować się przez kilka dni to po diecie jak go złapie dołek nie będzie mu wesoło i znowu 2dni diety takie koło.Co sądźcie o tym?
Wszystko elegancko wymyka się spod kontroli
- madziulka34
Misiolek trochę racji masz. A na nerwy dobry jest też taki suplement diety, dostępny w aptece bez recepty. Jak sobie przypomnę nazwę to napiszę.
To ja już w końcu sam nie wiem te suplementy to tez mogą być lekami? Bo uzupełniają witaminy i pierwiastki(inne substancje) w organizmie niby leki też tak działają chyba się zakręciłem. Czyli nie ma różnicy czy lek na nerwy czy suplement?
Ludzie poszukują specjalnych sposobów i diety aby schudnąć lub polepszyć swoje zdrowie. Często wybierają krótką dietę zamiast zmienić styl własnego wygodnego życia.
Można ze stresem walczyć ciągle przy pomocy suplementów które dostarczą nam magnez i zapewnią spokój a my możemy się przez ten czas spokojnie odchudzać.