Herbaty przeczyszczające
- madziulka34
Herbaty przeczyszczające
Ostatnio w sieci natknęłam się na herbaty przeczyszczające. Czy ktoś może przybliżyć ich działanie? Czy ktoś stosował?
Re: Herbaty przeczyszczające
Stosowanie przeczyszczaczy to jeden z najcięższych dietetycznych grzechów Polek. Powodują one prawdziwe spustoszenie w organizmie – wypłukują witaminy i składniki mineralne, mogą prowadzić do odwodnienia, a w skrajnych przypadkach do omdleń oraz zaburzeń pracy serca.
Czy warto? Niech każdy sam sobie odpowie.
Czy warto? Niech każdy sam sobie odpowie.
Nie ale podobny efekt ma zielona herbata z tego co czytałem jest zdrowa ale też z nas wypłukuję. To nie jest po prostu herbata ze środkiem przeczyszczającym nie wiem czy to nie chiński wynalazek a takie środki rzadko są zdrowe.
Wszystko elegancko wymyka się spod kontroli
Zdaje się, że zaraz dojdziemy do wniosku, że nic nie jest zdrowe i strzelimy sobie samobója 

A może to prawda reklama nam wmawia ze coś jest zdrowe a tym nie jest? Za jakiś czas się okaże że coś niezdrowego okaże się zdrowe kto wie medycyna i nauka idzie do przodu...
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
pijąc je szybko rozleniwiamy organizm
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
środki przeczyszczajace sa niewskazane i nie wazne czy to herbaty czy tabletki czy jeszcze coś innego
- madziulka34
A jeżeli są one stosowane raz na jakiś czas? Czy to też ma jakiś uszczerbek na zdrowiu?mala pisze:środki przeczyszczajace sa niewskazane i nie wazne czy to herbaty czy tabletki czy jeszcze coś innego
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
raz na kilka tygodni na pewno nie zaszkodzą ale nie radziłabym się do tego przyzwyczajać
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Bardzo dobrze niektóre zioła działają przeczyszczająco. Warto szukać ciekawych rozwiązań godnych uwagi, dla zdrowia i lepszego samopoczucia. Zioła mogą być naprawdę zbawienne.