Dieta Dr. Kwaśniewskiego
- Natalia9568
- V.I.P
- Posty: 177
- Rejestracja: 11 lut 2014, 14:31
Re: Dieta Dr. Kwaśniewskiego
Jest o tym artykuł i sama kiedyś stosowałam, ale zaprzestałam, ponieważ czułam się trochę osłabiona i nie mogłam tym sposobem się na niczym skoncentrować. Ale efekty były super 

- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
- Posty: 453
- Rejestracja: 05 lis 2012, 23:49
- Natalia9568
- V.I.P
- Posty: 177
- Rejestracja: 11 lut 2014, 14:31
Re: Dieta Dr. Kwaśniewskiego
Straciłam jakieś 4 kg w dwa tygodnie
co dla mnie jest rewelacyjną sprawą 


- Natalia9568
- V.I.P
- Posty: 177
- Rejestracja: 11 lut 2014, 14:31
Re: Dieta Dr. Kwaśniewskiego
Produkty zalecane w diecie:
Wszystkie rodzaje serów, dużo jaj (powyżej 4 na dobę), podroby, galarety mięsne, chrząstki, tłuste rosoły, każde mięso (najlepiej wieprzowe), wędliny (głównie salcesony, pasztety), ryby, drób (zwłaszcza tłuste gęsi i kaczki), masło, smalec, słonina, mleko pełne lub tłusta śmietana (do pół litra dziennie), jarzyny i grzyby, ale nie więcej niż 300 g na dobę.
Produkty dopuszczalne:
Olej słonecznikowy, oliwa z oliwek, margaryna, ziemniaki i mąka jedynie jako dodatek do potraw, fasolka, ale wyłącznie szparagowa, kieliszek koniaku albo butelka piwa (nawet codziennie), owoce mało słodkie: agrest, porzeczki, maliny; poziomki, jeżyny i truskawki.Owoce mogą od czasu do czasu zastępować ziemniaki, jarzyny czy mleko.
Produkty zakazane:
Cukier, słodycze, miód, ryż, kasze, pieczywo, kluski, makarony, budyń, kisiel, groch, fasola, owoce, zwłaszcza jabłka.
Przykładowy jadłospis na jeden dzień:
Śniadanie: 2 jajka na twardo z 3 plasterkami pasztetu wieprzowego i łyżką majonezu, 2 kromki biszkoptowego chlebka "optymalnego" polane łyżką roztopionego masła, niesłodzona herbata z plasterkiem cytryny
Obiad: 2 szklanki barszczu białego z 2 łyżkami śmietany (30 proc. tłuszczu), pętkiem białej kiełbasy, plastrem boczku (50 g) i słoniny oraz jajkiem na twardo
Kolacja: zupa mleczna przygotowana ze szklanki pełnego mleka z 2 żółtkami i 2 łyżkami masła
Wszystkie rodzaje serów, dużo jaj (powyżej 4 na dobę), podroby, galarety mięsne, chrząstki, tłuste rosoły, każde mięso (najlepiej wieprzowe), wędliny (głównie salcesony, pasztety), ryby, drób (zwłaszcza tłuste gęsi i kaczki), masło, smalec, słonina, mleko pełne lub tłusta śmietana (do pół litra dziennie), jarzyny i grzyby, ale nie więcej niż 300 g na dobę.
Produkty dopuszczalne:
Olej słonecznikowy, oliwa z oliwek, margaryna, ziemniaki i mąka jedynie jako dodatek do potraw, fasolka, ale wyłącznie szparagowa, kieliszek koniaku albo butelka piwa (nawet codziennie), owoce mało słodkie: agrest, porzeczki, maliny; poziomki, jeżyny i truskawki.Owoce mogą od czasu do czasu zastępować ziemniaki, jarzyny czy mleko.
Produkty zakazane:
Cukier, słodycze, miód, ryż, kasze, pieczywo, kluski, makarony, budyń, kisiel, groch, fasola, owoce, zwłaszcza jabłka.
Przykładowy jadłospis na jeden dzień:
Śniadanie: 2 jajka na twardo z 3 plasterkami pasztetu wieprzowego i łyżką majonezu, 2 kromki biszkoptowego chlebka "optymalnego" polane łyżką roztopionego masła, niesłodzona herbata z plasterkiem cytryny
Obiad: 2 szklanki barszczu białego z 2 łyżkami śmietany (30 proc. tłuszczu), pętkiem białej kiełbasy, plastrem boczku (50 g) i słoniny oraz jajkiem na twardo
Kolacja: zupa mleczna przygotowana ze szklanki pełnego mleka z 2 żółtkami i 2 łyżkami masła