Dieta szpitalna
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
Re: Dieta szpitalna
no i mam okazje przekonać się po raz kolejny jak da dieta smakuje
połowa śniadania jeszcze ujdzie, kolacja również, to obiady to istny koszmar ;/
połowa śniadania jeszcze ujdzie, kolacja również, to obiady to istny koszmar ;/
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
- FankaFajnegoUbranka
Niestety też miałam okazję być na tej diecie;/ sami chorujący tutaj widzę 

nie chudnie się od niejedzenia
raczej nie jest to 1000kcal ponieważ tam porcje są podawane na oko, może i staraja się by jakaś kaloryczność była zachowana, ale nigdy nie liczyłam ile to ma wartości.Atacama pisze:A w szpitalu nie serwują porostu diety 1000 kalc? Przy okazji w bardzo kiepskim jej wydaniu? Ja byłam kilka razy zmuszona do ... przymusowego zastosowania się do takiej diety. I zgadzam się z adminem, nikomu jej nie życzę. W dodatku wiadomo jak podawane są posiłki w szpitalach. Najlepsze jest sniadanie. Dwie kromki chleba i malutki kawałek masła. Nie ma to jak zbilansowane posiłki.
Kiedyś ja i moja siostra byliśmy na takiej diecie, po paru miesiącach można na niej nawet 12kg zrzucić;p do szpitali w Polsce to raczej idzie się umierać a nie leczyć wiec tam nie trudno kalorie zrzucać.
Wszystko elegancko wymyka się spod kontroli
- madziulka34
Hehe jak ktoś chce schudnąć to do szpitala
a poważnie mówiąc, to wątpię, żeby służsba zdrowia liczyła kalorie, im chodzi tylko o to, by jedzenie było zrobione najmniejszym kosztem

Też tak sadze że raczej kierują się w wyborze składników posiłków planem oszczędnościowym niż zdrowotnym dla pacjenta.
Kalorię oni tam liczą na to że ktoś przeżyję na tym jedzeniu które mu tam serwują.
Kalorię oni tam liczą na to że ktoś przeżyję na tym jedzeniu które mu tam serwują.
Ludzie poszukują specjalnych sposobów i diety aby schudnąć lub polepszyć swoje zdrowie. Często wybierają krótką dietę zamiast zmienić styl własnego wygodnego życia.