Dieta szpitalna

Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Re: Dieta szpitalna

Post autor: WOMAN IN BLACK » 26 sty 2013, 17:04

no i mam okazje przekonać się po raz kolejny jak da dieta smakuje
połowa śniadania jeszcze ujdzie, kolacja również, to obiady to istny koszmar ;/
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
FankaFajnegoUbranka

Post autor: FankaFajnegoUbranka » 31 sty 2013, 23:42

Niestety też miałam okazję być na tej diecie;/ sami chorujący tutaj widzę :)
nie chudnie się od niejedzenia
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 01 lut 2013, 20:12

Atacama pisze:A w szpitalu nie serwują porostu diety 1000 kalc? Przy okazji w bardzo kiepskim jej wydaniu? Ja byłam kilka razy zmuszona do ... przymusowego zastosowania się do takiej diety. I zgadzam się z adminem, nikomu jej nie życzę. W dodatku wiadomo jak podawane są posiłki w szpitalach. Najlepsze jest sniadanie. Dwie kromki chleba i malutki kawałek masła. Nie ma to jak zbilansowane posiłki.
raczej nie jest to 1000kcal ponieważ tam porcje są podawane na oko, może i staraja się by jakaś kaloryczność była zachowana, ale nigdy nie liczyłam ile to ma wartości.
Awatar użytkownika
Msiolek

Post autor: Msiolek » 04 kwie 2013, 14:38

Kiedyś ja i moja siostra byliśmy na takiej diecie, po paru miesiącach można na niej nawet 12kg zrzucić;p do szpitali w Polsce to raczej idzie się umierać a nie leczyć wiec tam nie trudno kalorie zrzucać.
Wszystko elegancko wymyka się spod kontroli
Awatar użytkownika
madziulka34

Post autor: madziulka34 » 04 kwie 2013, 21:14

Hehe jak ktoś chce schudnąć to do szpitala :D a poważnie mówiąc, to wątpię, żeby służsba zdrowia liczyła kalorie, im chodzi tylko o to, by jedzenie było zrobione najmniejszym kosztem
Awatar użytkownika
Hertia

Post autor: Hertia » 07 kwie 2013, 13:47

Też tak sadze że raczej kierują się w wyborze składników posiłków planem oszczędnościowym niż zdrowotnym dla pacjenta.
Kalorię oni tam liczą na to że ktoś przeżyję na tym jedzeniu które mu tam serwują.
Ludzie poszukują specjalnych sposobów i diety aby schudnąć lub polepszyć swoje zdrowie. Często wybierają krótką dietę zamiast zmienić styl własnego wygodnego życia.
ODPOWIEDZ