Glony, Algi
Glony, Algi
Znalazłem ciekawe informacje na temat jednego z glonów i postanowiłem założyć taki temat
Re: Glony, Algi
Bardzo mnie ciekawi wasze zdanie o tym glonie zwanym Chlorella. Spokojnie brzmi jak choroba, ale nie cholera
Czytałem ciekawe informacje na jego temat, że posiada 70 istotnych związków dla organizmu człowieka, a jedna z substancji wiąże metale ciężkie i toksyny. Ktoś z Was korzystał i ma opinie na ten temat?

- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
Ja brałam kiedyś spirulinę- taki ciemnozielony sypki proszek który można dosypywać do dań- miało to wspomagać odchudzanie- u mnie efektów nie było widać ale może dlatego, że najzwyczajniej na świecie się nie przykładałam do tego odchudzania--- zresztą jak sięgnę pamięcią to wtedy odchudzanie chyba nie było mi potrzebne
ale... hodowałam też w domu algi do pielęgnacji skóry

małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
a i jeszcze jedna informacja o której usłyszałam od pewnej kobiety znającej się na działaniu ziół i różnych specyfików- podobno osoby z grupą krwi 0 nie powinny pić mleka bo ono wpływa niekorzystnie na ich dietę, dla nich są wskazane właśnie glony morskie np morszczyn
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
- FankaFajnegoUbranka
brałam jakieś glony- w smaku były straszne ale wtedy powtarzałam sobie powiedzenie mojej ciotki" chcesz być ładna- musisz cierpieć"- niestety szybko dałam za wygraną- stwierdziłam że nie będę się katować
też hodowałam- świetnie działały na skóręWOMAN IN BLACK pisze:
nie chudnie się od niejedzenia