Glony, Algi

Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Glony, Algi

Post autor: admin » 18 kwie 2013, 3:38

Znalazłem ciekawe informacje na temat jednego z glonów i postanowiłem założyć taki temat
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Re: Glony, Algi

Post autor: admin » 18 kwie 2013, 3:39

Bardzo mnie ciekawi wasze zdanie o tym glonie zwanym Chlorella. Spokojnie brzmi jak choroba, ale nie cholera ;-) Czytałem ciekawe informacje na jego temat, że posiada 70 istotnych związków dla organizmu człowieka, a jedna z substancji wiąże metale ciężkie i toksyny. Ktoś z Was korzystał i ma opinie na ten temat?
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 19 kwie 2013, 19:45

Ja brałam kiedyś spirulinę- taki ciemnozielony sypki proszek który można dosypywać do dań- miało to wspomagać odchudzanie- u mnie efektów nie było widać ale może dlatego, że najzwyczajniej na świecie się nie przykładałam do tego odchudzania--- zresztą jak sięgnę pamięcią to wtedy odchudzanie chyba nie było mi potrzebne

ale... hodowałam też w domu algi do pielęgnacji skóry :D
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 19 kwie 2013, 19:48

a i jeszcze jedna informacja o której usłyszałam od pewnej kobiety znającej się na działaniu ziół i różnych specyfików- podobno osoby z grupą krwi 0 nie powinny pić mleka bo ono wpływa niekorzystnie na ich dietę, dla nich są wskazane właśnie glony morskie np morszczyn
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
FankaFajnegoUbranka

Post autor: FankaFajnegoUbranka » 20 kwie 2013, 9:20

brałam jakieś glony- w smaku były straszne ale wtedy powtarzałam sobie powiedzenie mojej ciotki" chcesz być ładna- musisz cierpieć"- niestety szybko dałam za wygraną- stwierdziłam że nie będę się katować
WOMAN IN BLACK pisze:
ale... hodowałam też w domu algi do pielęgnacji skóry :D
też hodowałam- świetnie działały na skórę
nie chudnie się od niejedzenia
ODPOWIEDZ