kochanego ciała nigdy dość ??

Awatar użytkownika
FankaFajnegoUbranka

Re: kochanego ciała nigdy dość ??

Post autor: FankaFajnegoUbranka » 31 sie 2014, 22:02

Hmmm ostatnio oglądałam program, gdzie była mowa o popularnych biegach- było tam jasno powiedziane, że taki bieg dla osoby nieprzygotowanej może się skończyć gorzej niżby go nie było.
nie chudnie się od niejedzenia
dietaBozena

Post autor: dietaBozena » 01 mar 2016, 17:07

Nadmiar naszego ciała nie może być "kochany", bo działa na naszą szkodę.
Jest przyczyną wielu chorób dietozależnych takich jak: cukrzyca, nadciśnienie, niektóre choroby nowotworowe, zaburzenia hormonalne, obciąża nasz kręgosłup i stawy.
Naprawdę nie chodzi o to, by być "wychudzonym", ale by nasza masa ciała mieściła się w określonych normach.
Można to łatwo sprawdzić wyszukując w internecie poprawny kalkulator BMI.

Pozdrawiam!
Zapraszam na moją stronę http://www.dieta-4u.pl/ gdzie poznasz ciekawe przepisy na zdrowe posiłki
MarzenkaH

Post autor: MarzenkaH » 13 cze 2016, 14:03

Zawsze miałam takie podejście tym bardziej że mojemu facetowi to się podobało. Tyle że od jakiegoś czasu towarzyszy mi nadwaga i powoli nie podobam się sama sobie. Wydaje mi się również że inaczej patrzy na mnie mój mężczyzna...
KKarol

Post autor: KKarol » 29 gru 2016, 23:07

Warto zastanowić się nie tylko nad estetyką, ale przede wszystkim nad zdrowiem. Statystyki dla osób otyłych są niestety piorunujące. Zwłaszcza jeśli chodzi o zestawienie długości życia, i częstości zapadania na choroby układu naczyniowego i wieńcowego.
kokosik

Post autor: kokosik » 27 kwie 2017, 14:22

Byle nie za dużo tego ciałka :). Sporo osób odchudza się, chociaż nie powinno, bo ich figura jest w normie. Z drugiej strony mam plagę otyłości...
ODPOWIEDZ