czas limitów
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
czas limitów
bez sumiennego pisania, wsparcia i krytyki jest trudno cokolwiek osiągnąć więc zakładam też swój wątek- kiedyś mi to pomogło więc mam nadzieję że tym razem będzie podobnie
Kiedy trafiłam na to forum miałam dodatkowych kilka kg po poprzednim odchudzaniu- niestety nie wykorzystałam tego czasu i kilogramów do zbicia jest więcej, ale pociesza mnie fakt że nie wróciłam do wagi sprzed odchudzania. majowy długi weekend sprzyjał grilowaniu i podjadaniu więc nawet miałam obawy się zważyć- jednak trzeba było się zmierzyć ze sobą-wynik oczywiście nie był zadowalający ale tez nie przerażający więc zbytnio nic z tym nie zrobiłam- mam wsparcie, jednak mimo wszystko myśl o katowaniu się mnie po prostu przerażała i niestety efektów i działań brak. Ostatnio zauważyłam że coś jednak się zmieniło- brzuch jest trochę mniejszy- a ja czuje się odrobinę lepiej bo w zasadzie to wynik bez wysiłku. To mnie zmotywowało do nowych przemyśleń. Rachunek sumienia zrobiłam i znalazłam cel dla którego chce wyglądać lepiej. mam nadzieję że wytrwam w swym postanowieniu- niektórzy mówią, że ja mam łatwo bo jestem zawzięta i jak się uprę to zgubię ale tak czy siak wymaga to nie lada wysiłku- czy się uda- okaże się. Zapewne będą dni lepsze i gorsze. Będzie czas kiedy będę tu opisywać euforie ze straconego ,5kg ale też smutek z porażki. Rozpisałam się, ale... my kobiety tak mamy, że musimy się wygadać...
Kiedy trafiłam na to forum miałam dodatkowych kilka kg po poprzednim odchudzaniu- niestety nie wykorzystałam tego czasu i kilogramów do zbicia jest więcej, ale pociesza mnie fakt że nie wróciłam do wagi sprzed odchudzania. majowy długi weekend sprzyjał grilowaniu i podjadaniu więc nawet miałam obawy się zważyć- jednak trzeba było się zmierzyć ze sobą-wynik oczywiście nie był zadowalający ale tez nie przerażający więc zbytnio nic z tym nie zrobiłam- mam wsparcie, jednak mimo wszystko myśl o katowaniu się mnie po prostu przerażała i niestety efektów i działań brak. Ostatnio zauważyłam że coś jednak się zmieniło- brzuch jest trochę mniejszy- a ja czuje się odrobinę lepiej bo w zasadzie to wynik bez wysiłku. To mnie zmotywowało do nowych przemyśleń. Rachunek sumienia zrobiłam i znalazłam cel dla którego chce wyglądać lepiej. mam nadzieję że wytrwam w swym postanowieniu- niektórzy mówią, że ja mam łatwo bo jestem zawzięta i jak się uprę to zgubię ale tak czy siak wymaga to nie lada wysiłku- czy się uda- okaże się. Zapewne będą dni lepsze i gorsze. Będzie czas kiedy będę tu opisywać euforie ze straconego ,5kg ale też smutek z porażki. Rozpisałam się, ale... my kobiety tak mamy, że musimy się wygadać...
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Re: czas limitów
niestety z kazdym następnym odchudzaniem jest coraz trudniej zgubić a coraz łatwiej później nadrobić (zazwyczaj z nawiązką)- bardzo trudno radzić sobie samemu- to fakt, grupy wsparcia sa bardzo ważnym motywatorem w walce ze swoimi nienajlepszymi skłonnościami, ale poodstawa to po pierwsze przyznać się do problemu a po drugie starac sie zwalczac nie tylko objawy ale i przyczyny.
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
jest trudno bo komórki tłuszczowe nie znikaja tylko zmniejszaja swoją wielkość, a jak tylko dostana wiecej to znowu sie powiększaja
łatwo nie jest- odkad pamiętam uważałam by mieć normalna sylwetkę, dlatego jest coraz gorzej, tylko teraz nie musze walczyć o utrzymanie figury tylko musze ją zdobyć
łatwo nie jest- odkad pamiętam uważałam by mieć normalna sylwetkę, dlatego jest coraz gorzej, tylko teraz nie musze walczyć o utrzymanie figury tylko musze ją zdobyć
- Cherry_Lejdi
limity to są połowowe dla mężczyzn jak kobiety zaczynają z fajnych ubranek....
kochana bierz się w garść, bo tu się nie poddajemy, nie leniuchujemy, a działamy i dopingujemy 
Zapomniałam i najważniejsze spełniamy deklaracje, aby nie były pustymi. Jesteśmy konsekwentne i choć różnie wychodzi starajmy się nie rzucać słów na wiatr albo w posty

Zapomniałam i najważniejsze spełniamy deklaracje, aby nie były pustymi. Jesteśmy konsekwentne i choć różnie wychodzi starajmy się nie rzucać słów na wiatr albo w posty

- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
powiedziała co wiedziała noooo....
Kochaniutka albo jestes tu rekreacyjnie albo żartujesz że nie wiesz o czym mówię ;p
Kochaniutka albo jestes tu rekreacyjnie albo żartujesz że nie wiesz o czym mówię ;p
A ja bardzo chętnie poczytam o czym tutaj piszesz i nawet będę Cię wspierał w Twoich postanowieniach, jestem bardzo ciekaw co z tego wyjdzie 

- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
no to poprosze o to wsparcie- choć na razie idzie mi nieźle
jakies -3 mam na liczniku - zapewne większość z tego to woda ale... jakby nie było znacznie milej patrzeć na wagę
jakies -3 mam na liczniku - zapewne większość z tego to woda ale... jakby nie było znacznie milej patrzeć na wagę

- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
nie pamiętam daty kiedy ponownie zaczęłam limity w każdym razie jest to ok 2 tygodni- i pokusy są coraz mniejsze, aczkolwiek wpadki, mimo tak krótkiego okresu, się tez zdarzyły.
oby tylko tak dalej- trzymajcie kciuki bo musze zapanowac nad sobą na stałe
oby tylko tak dalej- trzymajcie kciuki bo musze zapanowac nad sobą na stałe

- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
waga delikatnie spada, nie ma całego kg przez tydzien więc do banku nie wpłacam w tym tygodniu, ale jeszcze ok pół kg i mój pierwszy cel bedzie zaliczony
- już się nie moge doczekać

- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
Bardzo trudno przyznać się przed sama sobą do nałogu - wstyd powiedzieć ze jestem takim samym nałogowcem jak alkoholik tylko moim problemem jest jedzenie. Diety i czas euforii z ich efektów oraz porzucenie diet i rozdrażnienie od wielu lat kierowały moim życiem. Wydawało mi się że to ja panuje nad wszystkim a było tak ze to jedzenie dyktowało mi warunki, co mam robić czy też, czego nie robić. Przez to cierpiałam nie tylko ja, ale i wszyscy wokół- moje dziwne zmienne nastroje na pewno były zauważalne- mam tego dosyć- terapia jedenioholiczki rozpoczęta! Wielu osobom się udało wiec mi tez się uda- kluczem do szczęścia jest zmiana myślenia:)
Trwanie w iluzji i oszukiwanie siebie do niczego dobrego nie prowadzi a racjonalna dieta owszem - do mojego zdrowia i szczęścia.
Wczoraj się zważyłam i odstawiłam wagę- chce zmienić myślenie i podejście również do tego urządzenia- nie wściekać się codziennie jak będzie kilka dekagramów więcej i nie użalać się się nad sobą z tego powodu ani nie cieszyć zbyt szybko małym spadkiem, bo na początku zawsze spada woda- waga od dziś będzie tylko miernikiem mojego planu- niezastąpionym, bo nikt tak wymiernie nie powie czy dobrze wyglądam czy źle, waga pokaże cyfry, które będą mówiły same za siebie-, jeśli mi się uda zrzucić kilka kg Będzie to oznaczało ze plan jest dobrany prawidłowo-, jeśli nie- Będzie trzeba wprowadzić poprawki
Chce być szczęśliwa!!!!
Trwanie w iluzji i oszukiwanie siebie do niczego dobrego nie prowadzi a racjonalna dieta owszem - do mojego zdrowia i szczęścia.
Wczoraj się zważyłam i odstawiłam wagę- chce zmienić myślenie i podejście również do tego urządzenia- nie wściekać się codziennie jak będzie kilka dekagramów więcej i nie użalać się się nad sobą z tego powodu ani nie cieszyć zbyt szybko małym spadkiem, bo na początku zawsze spada woda- waga od dziś będzie tylko miernikiem mojego planu- niezastąpionym, bo nikt tak wymiernie nie powie czy dobrze wyglądam czy źle, waga pokaże cyfry, które będą mówiły same za siebie-, jeśli mi się uda zrzucić kilka kg Będzie to oznaczało ze plan jest dobrany prawidłowo-, jeśli nie- Będzie trzeba wprowadzić poprawki
Chce być szczęśliwa!!!!