I od razu mam dla was fajną dietkę kochane i ewentualni kochani

Dieta cytrusowa

Może nie jest to kolejny sposób, aby zrzucić 10 kg w 2 tygodnie, ale co nieco na pewno zrzucimy średnio te 2-3 kg spokojnie.
Więc do rzeczy:
Pierwsze 5 dni możemy, a nawet powinniśmy jeść owoce bez ograniczeń. Nie mamy się nimi opychać, mamy je jeść

Same cytrusy polecane są na śniadanko, drugie śniadanko i podwieczorek, natomiast do obiadu i kolacji możemy dodać ich odrobinę, przy czym sam obiad bądź kolacja, powinny być dość lekkie. Dla przykładu jak powinien wyglądać obiad : chude mięso, jajka lub rybka, do tego 2 łyżki makaronu, kaszy lub ryżu.
Także cały dzień może wyglądać np. tak:
Rano śniadanie: Miseczka jogurtu naturalnego z pomarańczą, kilka łyżek płatków owsianych
2 Śniadanie: Szklanka świeżego wyciśniętego soku, kilka cienkich kromek chleba razowego np z plastrem łososia
Obiad: Ryba, 3-4 łyżki kaszy, ryżu lub makaronu, i oczywiście jakieś pomarańczki np lub grejpfrut, może być sok moze być dorodny okaz na żywo

Podwieczorek: Znów jakiś owoc, np pomarańcza
Kolacja: Sałatka ryżowa z cytrusami np.
Owoce pomagają pozbyć się nadwagi, jaki i również są ważnym źródłem witamin np. witaminy C która opóźnia starzenie się, czy pomaga w stabilizacji poziomu cukru, ale także wit. A która pomaga w produkcji kolagenu. Są źródłem pektyny, która pomaga w oczyszczaniu organizmu z toksyn.
Na pewno warto spróbować jeśli się lubi dużo jeść, a zarazem chce się zrzucić na wadze. Owoce sycą ale nie tuczą, więc ta dieta będzie idealna dla łakomczuszków.
Po pierwszym tygodniu stosowania diety, cytrusy jedzmy na drugie śniadanie i podwieczorek, natomiast na śniadania, obiad, kolacje dalej utrzymujmy potrawy nie zbyt wysoko tłuszczowe, jedz razowy chleb, ryby, kasze. Postaraj się aby owoce mogły zdziałać swoje

Pozdrawiam

Zapraszam do dyskusji, zadawanie pytań itp