Ustne wydalanie
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
Ustne wydalanie
ustne wydalanie- osoby cierpiące na tego typu zaburzenia lubią jeść, a raczej możnaby powiedzieć lubią czuć smak potraw w ustach, ponieważ w trosce o szczupłą sylwetkę nie pozwalają sobie na połykanie pokarmów, co w efekcie prowadzi do regularnego przeżuwania i wypluwania dużych ilości pokarmu. Czasem chęć jedzenia jest tak duża, że chory godzinami może żuć i wypluwać. Z czasem może pojawić się obsesja na punkcie ryzyka połknięcia "zbędnego" pokarmu. Osoba powoli traci kontrolę nad wyliczaniem sobie porcji, które może zjeść a tymi które może tylko przeżuwać, racje żywieniowe staja się coraz to mniejsze a w skrajnych sytuacjach, chory nie pozwala sobie na zjedzenie czegokolwiek- zadawala się jedynie smakiem przeżuwanego pokarmu.
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
- paolina1234
- Cherry_Lejdi
Re: Ustne wydalanie
Przykra dolegliwość, ale osoby, które są odwodnione mają objaw, że ich organizm odrzuca przegotowaną i mineralną wodę. Powinny one wręcz wmuszać w siebie tą wodę do czasu aż przykre objawy ustąpią, a potem pilnować, aby pić regularnie 2-25, litra wody dziennie. Mogą też być inne sytuacje powodujące ustne wydalanie
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
tak działa psychika która sie dopomina jedzenia- jednak lęk przed przytyciem jest tak wielki że może doprowadzić do nawyku żucia i wypluwania- to nie są wymysły- takie zjawiska na prawdę mają miejscepaolina1234 pisze:Bez sensu.. Po co w ogóle brać coś do buzi, skoro zaraz i tak to wyplujemy?
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
podejrzewam, że większość przypadków to kobiety- bo raczej one dla promowanej figury potrafią zrobic wiele- nawet takie cuda. czy mam rację? sa jakieś statystyki?
Statystyk chyba nie ma. Przynajmniej ja nic nie znalazłam, ale zgadzam się z tym, że tę dolegliwość na pewno mają częściej kobiety.mala pisze:podejrzewam, że większość przypadków to kobiety- bo raczej one dla promowanej figury potrafią zrobic wiele- nawet takie cuda. czy mam rację? sa jakieś statystyki?