Anarchia żywieniowa- chaos
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
Anarchia żywieniowa- chaos
Anarchia żywieniowa- - zwana tez chaosem- to odżywianie się poprzez podjadanie.
Niektórzy twierdzą że wspomniana anarchia jest spowodowana poczuciem osamotnienia wywołanym przez cywilizację i kultury zachodnie w wyniku czego ludzie coraz częściej rezygnują z planowanych wspólnych posiłków a zastępują je podjadaniem w różnych miejscach, o różnych godzinach. Spożywane produkty zazwyczaj nie wymagają zbyt wielu czasu na przygotowanie, często nie wymagają użycia sztućców dlatego sprzyjają do jedzenia w biegu.
Mam jednak nadzieję, że przyjdzie moment refleksji i wspólny stół nabierze dla wszystkich wyjątkowego znaczenia- oby tylko anarchia nie trwała zbyt długo bo młode pokolenie to z nas bierze przykład i żeby się nie okazało, że za kilka lat nie ma z kim zjeść nie tylko świątecznej wieczerzy ale tez normalnego obiadu.
Niektórzy twierdzą że wspomniana anarchia jest spowodowana poczuciem osamotnienia wywołanym przez cywilizację i kultury zachodnie w wyniku czego ludzie coraz częściej rezygnują z planowanych wspólnych posiłków a zastępują je podjadaniem w różnych miejscach, o różnych godzinach. Spożywane produkty zazwyczaj nie wymagają zbyt wielu czasu na przygotowanie, często nie wymagają użycia sztućców dlatego sprzyjają do jedzenia w biegu.
Mam jednak nadzieję, że przyjdzie moment refleksji i wspólny stół nabierze dla wszystkich wyjątkowego znaczenia- oby tylko anarchia nie trwała zbyt długo bo młode pokolenie to z nas bierze przykład i żeby się nie okazało, że za kilka lat nie ma z kim zjeść nie tylko świątecznej wieczerzy ale tez normalnego obiadu.
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
- paolina1234
Re: Anarchia żywieniowa- chaos
No podjadanie to nic złego, jednak ludzie często z braku zajęcia biorą się za podjadanie...
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
podjadanie nie jest dobre bo może doprowadzić do zaburzeń odżywiania się, w anarchii chodzi raczej o takie traktowanie jedzenia zamiast typowych posiłków przy stole jedzenie w biegu paluchami
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
dobrze jest mieć świadomość skutków pewnych zachowań- może to zwróci nasze myślenie i zachowanie na odpowiednie tory
Wątpię, ludzie często nie myślą co robią, albo myślą po fakciemala pisze:dobrze jest mieć świadomość skutków pewnych zachowań- może to zwróci nasze myślenie i zachowanie na odpowiednie tory

W takich właśnie czasach przyszło nam żyć
smutne....jak ja byłam dzieckiem mama nie pracowała (nie musiała tata z powodzeniem sam utrzymał rodzinę) i codziennie był te rodzinny obiadek, kolacja, kanapeczki do szkoły....dziś do szkoły dzieci dostaja kasę i wydają na chipsy i bułki słodkie (same węglowodany i cukier) zamiast obiadów byle co w biegu, a o kolacji nie wspomnę bo jak wracam po 12 godz z pracy to padam na pysk i nie mam juz siły nawet jeśc