Wilczy apetyt na słodycze
-
Re: Wilczy apetyt na słodycze
Właśnie, czy to na serio jest prawda, że lepiej jeść lody bo są mniej tuczące? Jak to działa ? Czy powodem jest ich temperatura i przez to że organizm musi je wydać się napocić żeby je ogrzać przed trawieniem ? Przepraszam za tyle pytań ale dopiero zaczynam przygodę z dietą (już tydzień) i chciałam sobie podjeść coś słodkiego ale też i niezbyt kalorycznego...
Sądzę, że ten natłok pytań wynika bardziej z zamieszczenia linku w stopce, ale jak wspomniałem wkrótce ta kwestia zostanie rozwiązana administracyjnie, wówczas zostanie społeczność, która faktycznie jest zainteresowana tematyką .
Ja odkąd jem zdrowo i robię dłuższe przerwy między posiłkami to nie mam takich napadów.
okresowo miewam z tym problem
zawsze "po" mam kaca moralnego ale już po przysłowiowych ptokach wtedy. Znacie jakieś sposoby na pozbycie się tego niezdrowego "uzależnienia" ?

na szczsecie tylko pdoczas okresu mam ochote pochlonac caly cukrowy swiat, prxzez reszte meisiacaz jest okej, nie tykam za bardzo slodyczy 

- Szymkowska
To nie tylko problem psychiczny ale też może być objawem hipoglikemii, warto zrobić badania.
Przetrenowanie nie istnieje.