Pieczywo

Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Pieczywo

Post autor: admin » 29 cze 2013, 2:12

Tutaj będziemy pisać, jakie pieczywo polecamy , co nam szczególnie odpowiada. Zacznę od siebie. Otóż okazyjnie kupuję chleb orkiszowy. Dziś kupiłem chleb orkiszowy z zieloną oliwką na zakwasie żytnim i jeszcze z dodatkami. Ponieważ za gapowe się płaci okazało się, że tej mąki orkiszowej jest zaledwie 10 %, a na dodatek produkt zawiera gluten . No i tym sposobem nie bierzcie ze mnie przykładu tylko zwracajcie uwagę na etykiety.

Jaka pieczywo lubicie? Mi smakuje jeszcze wersja z żurawiną , ewentualnie sezamie otwórz się, czyli z sezamem .
Awatar użytkownika
FankaFajnegoUbranka

Re: Pieczywo

Post autor: FankaFajnegoUbranka » 14 lip 2013, 19:06

a nie mam tak hrabiowskiego podniebienia- mogę jeść wersje podstawową- ale najbardziej mi smakuje chleb którego smak kojarzę z dzieciństwa- u mnie w sklepach takiego nie ma ale jak mam okazje i jest akurat świeżutki to kromka z masłem( choć na ogół go unikam) jest moja :)
nie chudnie się od niejedzenia
Awatar użytkownika
majoss

Post autor: majoss » 07 wrz 2013, 14:09

Ja wybieram zawsze pełnoziarniste bułki :)
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak jakby cudem było wszystko."
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 08 wrz 2013, 23:14

ja przestawiłam sie na tekturki :D
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 09 wrz 2013, 2:06

wytłumacz niektórym ten termin, bo będą się snuć domysły, że prawdziwe kartony rozdrabniasz siekaczami :lol:
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 02 paź 2013, 23:20

tekturki to dla mnie chrupkie pieczywo,mace, ale czasem sięgam tez po wafle ryżowe
przyzwyczaiłam się już ze w domu/pracy nie jem chleba

do wszystkiego można się przyzwyczaić- bardzo lubię ziemniaki- od ok 2 lat jem je tylko okazjonalnie, na ogół poza domem, w domu mam je bardzo rzadko. Po pokonaniu myśli o ważnej roli ziemniaków w mojej diecie przyszedł czas na tradycyjny chleb z którym chyba jeszcze łatwiej było mi się pożegnać- nie tęsknię za tym, tak jak nie tęsknie za cukrem w herbacie...
tylko nie myślcie że postradałam zmysły i po kolei wszystko eliminuję- nie nie o to chodzi- po prosty zmieniam pogląd na jedzenie, ono ma służyć do utrzymania funkcji życiowych organizmu a nie być formą wyrazu euforii, złości, czy błędnych przekonań- wszystko jest dobre , tylko z umiarem - i tak właśnie podchodzę teraz do jedzenia- mam nadzieje ze to będzie stałe!
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 02 paź 2013, 23:30

a kupujesz zupełnie naturalne płaty ryżowe ? bo ja patrzę, aby były pozbawione glutenu i wszelkich innych dodatków. Ale z pieczywa zupełnie nie rezygnuję.
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 02 paź 2013, 23:32

wybieram naturlane lub z ziarnami zbóż
imagination

Post autor: imagination » 22 lis 2013, 19:55

Ja uwielbiam bułki z dynią. Zawsze się jednak zastanawiałam, czy one na pewno są takie zdrowe. Ktoś coś powie na ten temat?
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 23 lis 2013, 3:56

Tak wyrywny admin :) zależy od składu bułki. Staram się unikać pieczywa z mąką pszenną.
ODPOWIEDZ