Najważniejsza jest motywacja

maciejrada

Najważniejsza jest motywacja

Post autor: maciejrada » 25 sie 2013, 14:37

Czy podobnie jak ja, uważacie, że motywacja jest najważniejsza?
Ale skąd ją czerpać?

Przedstawiam najprostszy system naturalnego budowania motywacji do odchudzania (Być może niektórzy uznają go za zbyt prymitywny. Nie dbaj o to! Najważniejsze jest to, że system działa)

- zapisz się na zajęcia
- zapłać
- ćwicz

2 razy w tygodniu po godzinie, tak aby spocić się
Chodzi oczywiście o zajęcia sportowe, fitness...
no i instruktor/ka muszą posiadać charyzmę i odpowiednią budowę :P
Po motywację zapraszamy na http://odchudzaniedieta.com/
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Re: Najważniejsza jest motywacja

Post autor: admin » 25 sie 2013, 20:16

Panie Macieju skoro Pan postanowił uprawiać marketing szeptany bez pytania o moją zgodę to, aby było fair proszę zamieścić odnośnik z informacją o forumdieta pl na swojej stronie. Pozostałe osoby, które zaczną od takich działań bez zapytania informuję, że ich konta będą od razu skasowane włącznie z postami.
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 02 paź 2013, 23:10

niewątpliwie sporo osób twierdzi, ze jak nie zapłaci to efektów nie będzie- owszem może łatwiej dbać o swój wygląd/ zdrowie mając większy zasób gotówki jednak osobiście uważam, ze można też schudnąć bez wydawania pieniędzy

motywacja nie musi oznaczać wydatków- trzeba dojrzeć do poczucia co jest dla kogo ważne i stopniowo zmieniać swoje nawyki, przestawiać się na lepsze bo o wiele więcej zyskamy troszcząc się o trwale zmiany niż przez ćwiczenia miesiąca lub dwóch i odstawienie wysiłku na dobre

bardzo mało osób chodzi na siłownię, aerobiki czy inne formy ćwiczeń stale przez dłuższy okres czasu- zazwyczaj ich zapal znika po kilku miesiącach, jak nie tygodniach i co wtedy?? maja założyć ręce i dać wszystkiemu spokój ? czy nie lepiej walczyć o swoje zdrowie/ kondycję małymi etapami i starać się z całych sił żeby to był konkretny wynik na stałe wprowadzony w nasze życie? czyż zdrowie, ładny wygląd i kondycja nie są wystarczającym powodem by rozpocząć działania w kierunku ich zdobywania lub utrzymywania?
postawcie na egoizm- zróbcie to dla siebie :)
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
izula5

Post autor: izula5 » 06 sie 2015, 13:52

wydaje mi się, że najlepiej z kimś - w grupie siła!
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 06 sie 2015, 17:37

W jakiej kupie ;D - nie no raźniej grupowo, ale nie wszystko :)
inka28

Post autor: inka28 » 11 mar 2016, 11:11

uważam że bez motywacji i samozaparcia nic nie zwojujemy. bardzo ważne jest również wsparcie najbliższych. Wtedy osiągnięcie postawionego celu jest o wiele łatwiejsze
Marta27

Post autor: Marta27 » 17 mar 2016, 13:32

zdecydowanie bez motywacji za wiele nie osiągniemy, teraz są nawet prowadzone takie szkolenia dotyczące rozwoju osobistego, miałam okazję poznać kiedyś Mateusza Grzesiaka, jest on niesamowity, to on zmotywował mnie do pracy nad sobą, osiągnięcie celu przez Mateusza Grzesiaka to pomaganie innym, potrafi dotrzeć niemal do każdego, jest niesamowity.
Awatar użytkownika
mmichalsky

Post autor: mmichalsky » 22 wrz 2016, 18:09

To, że bez motywacji nic się nie osiągnie wie każdy - wszystko zależy od tego co nas motywuje. Dla jednego samo pożądanie czegoś (wymarzonego ciała) będzie wystarczające, dla innego potrzebny będzie motywator (osoba/rzecz). W moim przypadku był to dietetyk z przychodni. Jednak jedno jest pewne - bez silnej woli nic się nie zdobędzie.
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 08 lut 2017, 18:03

Ja mam motywację, i od zawsze wiarę w to że będzie lepiej
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
akaiwo

Post autor: akaiwo » 14 lut 2017, 15:57

Wydaje mi się że o wiele ważniejsza od motywacji jest dyscyplina. Czasem po prostu nie można się zmotywować - nic się nie chce. A tymczasem trzeba się jakoś zdyscyplinować do np. pójścia na trening.
ODPOWIEDZ