
Warzywka na patelnię
-
- Posty: 28
- Rejestracja: 22 lis 2013, 19:52
Re: Warzywka na patelnię
Ostatnio czytałem, że lepiej kupować pakowane warzywa, bo są zbierane Wiosną i są wartościowe dla naszego organizmu w przeciwieństwie do tych kupowanych na bazarach. Natomiast nie jestem przekonany, ponieważ sprawdzam opakowania producentów mrożonek i na kilku ku mojemu zdziwieniu laika pojawiła się lista E i na bank nie są te dodatki odżywcze 

-
- Posty: 28
- Rejestracja: 22 lis 2013, 19:52
Re: Warzywka na patelnię
Strasznie je lubię, ale jeżeli są w jakimś stopniu nie zdrowe to wolę sobie odpuścić, lub zjeść od czasu do czasu.
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
- Posty: 453
- Rejestracja: 05 lis 2012, 23:49
Re: Warzywka na patelnię
moim zdaniem lepsze rozmrożone warzywa niż inne jadło
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Re: Warzywka na patelnię
Moim zdaniem trzeba sprawdzać jak każdy inny produkt.imagination pisze:Strasznie je lubię, ale jeżeli są w jakimś stopniu nie zdrowe to wolę sobie odpuścić, lub zjeść od czasu do czasu.
- Natalia9568
- V.I.P
- Posty: 177
- Rejestracja: 11 lut 2014, 14:31
Re: Warzywka na patelnię
czy nie mają zbawiennych na nasze zdrowie substancji z serii E , którymi tak nas na masową skalę raczą producenci.
Re: Warzywka na patelnię
Warzywa mrożone, w tym warzywa na patelnię mogą stanowić znakomite uzupełnienie posiłku i zdecydowanie mają pozytywny wpływ na nasz organizm - a to dlatego są to po prostu warzywa.
Mrożonki warzywne w większości pochodzą ze zbiorów sezonowych, ale tego nigdy nie możemy być całkowicie pewni. Zawsze lepiej spożywać świeże warzywa, ale w zimę i wczesną wiosną, kiedy świeże warzywa nie są dostępne, albo kiedy po prostu nie mamy warzyw - polecam warzywa mrożone. Co do konkretnego produktu czyli "warzyw na patelnię" dobrze byłoby przygotowywać je jedynie na bardzo małej ilości tłuszczu. Pozostałe warzywa polecam krótko gotować w wodzie lub na parze.
Pamiętajmy, że czas przechowywania warzyw w zamrażalce w zależności od rodzaju wynosi do kilku miesięcy. wydłużenie tego okresu pociąga za sobą dodatek konserwantów. Nie wszystkie substancje z serii "E" to konserwanty. Mogą to być inne dodatki do żywności, których użycie może być wskazane.
Mrożonki warzywne w większości pochodzą ze zbiorów sezonowych, ale tego nigdy nie możemy być całkowicie pewni. Zawsze lepiej spożywać świeże warzywa, ale w zimę i wczesną wiosną, kiedy świeże warzywa nie są dostępne, albo kiedy po prostu nie mamy warzyw - polecam warzywa mrożone. Co do konkretnego produktu czyli "warzyw na patelnię" dobrze byłoby przygotowywać je jedynie na bardzo małej ilości tłuszczu. Pozostałe warzywa polecam krótko gotować w wodzie lub na parze.
Pamiętajmy, że czas przechowywania warzyw w zamrażalce w zależności od rodzaju wynosi do kilku miesięcy. wydłużenie tego okresu pociąga za sobą dodatek konserwantów. Nie wszystkie substancje z serii "E" to konserwanty. Mogą to być inne dodatki do żywności, których użycie może być wskazane.
Re: Warzywka na patelnię
Warzywa gotowane, na patelnie, albo po prostu jako przekąska. Nieważne jak przyrządzane, najważniejsze, aby pochodziły ze sprawdzonego źródła. Dlatego lepiej zamienić supermarket na miejscowy targ. A jeszcze pewniej założyć swój miniogródek
:)

Re: Warzywka na patelnię
Mają wartość dla organizmu, ale najlepiej, jakby zostały ugotowane na parze, wtedy tracą mniej składników odżywczych 
