Warzywka na patelnię
Re: Warzywka na patelnię
a nie można sobie skroić samodzielnie warzyw i je lekko na patelni przydusić? jeśli tylko mamy dziesięć minut więcej na przygotowanie posiłku, to będzie w sam raz.
Nie lepiej już kupić warzywa na przysłowiowym bazarku - obrać i przyrządzić samemu? Czasu dużo to nie zabiera a jednocześnie można według własnego uznania je doprawić 

-
Tak, również optuję za warzywami przygotowanymi na parze, są naprawdę wyśmienite. Kiedyś w ogóle nie potrafiłem zdefiniować smaku brokułów. Zawsze jadłem jakby jakieś takie rozgotowane, mdłe, pozbawione koloru. Teraz na parze przygotowuję warzywa nie tylko do przegryzania. Również jako bazę do zup kremów, sosów warzywnych. Owoce po prostu uwielbiam "z pary". Zachowują maksimum soków, smaku, koloru.
Patelnia nie jest najlepszym posłem - chyba że specjalistyczny wok.
Patelnia nie jest najlepszym posłem - chyba że specjalistyczny wok.
Słyszałem, że mrozone warzywa są lepsze niż te które mozna dostać zimą w sklepie 

-
Mrożone warzywa są zdrowe i wartościowe dla naszego organizmu, ale trzeba zwracać uwagę na opis na opakowaniu. Jeśli są głęboko mrożone i nie mają żadnych dodatków to jak najbardziej tak 

- martynaly1991
Bardzo lubię jeśc warzywa na patelnię . Na pewno są zdrowsze niż jakieś tłuste potrawy . Sama jednak często zamiast mrożonych warzyw gotuje do obiadu je sama .
„Wszystko, czego się dotąd nauczyłeś, zatraci sens, jeśli nie potrafisz znaleźć zastosowania dla tej wiedzy Metronidazol .”
Bardzo często zdarza mi się robić warzywa na patelni . Szczególnie smakują mi ziemniaki , brokuły , marchewki , pieczarki , papryka i kukurydza . Dosyć często robię je do mięsa .
Nowy produkt Doxycyclin. Więcej o mnie na blogu.
U mnie warzywa na patelnię często goszczą zimą, żeby urozmaicić trochę obiad, albo robię sobie do pracy boxa: kuskus i warzywa na patelnię. Jak przy każdym produkcie trzeba czytać po prostu informacje na opakowaniu.
Smażenie zabija wszelkie dobre właściwości, lepiej na parze, wtedy mamy pewność że są witaminy i nie ma oleju.