Warzywka na patelnię
Re: Warzywka na patelnię
a nie można sobie skroić samodzielnie warzyw i je lekko na patelni przydusić? jeśli tylko mamy dziesięć minut więcej na przygotowanie posiłku, to będzie w sam raz.
Re: Warzywka na patelnię
Nie lepiej już kupić warzywa na przysłowiowym bazarku - obrać i przyrządzić samemu? Czasu dużo to nie zabiera a jednocześnie można według własnego uznania je doprawić 

-
- Posty: 5
- Rejestracja: 27 lut 2015, 12:57
- Lokalizacja: Wrocław
Re: Warzywka na patelnię
Tak, również optuję za warzywami przygotowanymi na parze, są naprawdę wyśmienite. Kiedyś w ogóle nie potrafiłem zdefiniować smaku brokułów. Zawsze jadłem jakby jakieś takie rozgotowane, mdłe, pozbawione koloru. Teraz na parze przygotowuję warzywa nie tylko do przegryzania. Również jako bazę do zup kremów, sosów warzywnych. Owoce po prostu uwielbiam "z pary". Zachowują maksimum soków, smaku, koloru.
Patelnia nie jest najlepszym posłem - chyba że specjalistyczny wok.
Patelnia nie jest najlepszym posłem - chyba że specjalistyczny wok.
Re: Warzywka na patelnię
Słyszałem, że mrozone warzywa są lepsze niż te które mozna dostać zimą w sklepie 

-
- Posty: 9
- Rejestracja: 06 kwie 2016, 15:45
Re: Warzywka na patelnię
Mrożone warzywa są zdrowe i wartościowe dla naszego organizmu, ale trzeba zwracać uwagę na opis na opakowaniu. Jeśli są głęboko mrożone i nie mają żadnych dodatków to jak najbardziej tak 

- martynaly1991
- Posty: 10
- Rejestracja: 23 mar 2017, 2:38
- Lokalizacja: Warszawa
Re: Warzywka na patelnię
Bardzo lubię jeśc warzywa na patelnię . Na pewno są zdrowsze niż jakieś tłuste potrawy . Sama jednak często zamiast mrożonych warzyw gotuje do obiadu je sama .
„Wszystko, czego się dotąd nauczyłeś, zatraci sens, jeśli nie potrafisz znaleźć zastosowania dla tej wiedzy Metronidazol .”
Re: Warzywka na patelnię
Bardzo często zdarza mi się robić warzywa na patelni . Szczególnie smakują mi ziemniaki , brokuły , marchewki , pieczarki , papryka i kukurydza . Dosyć często robię je do mięsa .
Nowy produkt Doxycyclin. Więcej o mnie na blogu.
Re: Warzywka na patelnię
U mnie warzywa na patelnię często goszczą zimą, żeby urozmaicić trochę obiad, albo robię sobie do pracy boxa: kuskus i warzywa na patelnię. Jak przy każdym produkcie trzeba czytać po prostu informacje na opakowaniu.
Re: Warzywka na patelnię
Smażenie zabija wszelkie dobre właściwości, lepiej na parze, wtedy mamy pewność że są witaminy i nie ma oleju.