Warzywka na patelnię

maskacia
Posty: 3
Rejestracja: 26 sie 2014, 16:34
Lokalizacja: Wrocław

Re: Warzywka na patelnię

Post autor: maskacia » 26 sie 2014, 16:41

a nie można sobie skroić samodzielnie warzyw i je lekko na patelni przydusić? jeśli tylko mamy dziesięć minut więcej na przygotowanie posiłku, to będzie w sam raz.
Mrbean
Posty: 6
Rejestracja: 11 lut 2015, 14:01

Re: Warzywka na patelnię

Post autor: Mrbean » 11 lut 2015, 14:19

Nie lepiej już kupić warzywa na przysłowiowym bazarku - obrać i przyrządzić samemu? Czasu dużo to nie zabiera a jednocześnie można według własnego uznania je doprawić :)
KamilZieba
Posty: 5
Rejestracja: 27 lut 2015, 12:57
Lokalizacja: Wrocław

Re: Warzywka na patelnię

Post autor: KamilZieba » 27 lut 2015, 13:27

Tak, również optuję za warzywami przygotowanymi na parze, są naprawdę wyśmienite. Kiedyś w ogóle nie potrafiłem zdefiniować smaku brokułów. Zawsze jadłem jakby jakieś takie rozgotowane, mdłe, pozbawione koloru. Teraz na parze przygotowuję warzywa nie tylko do przegryzania. Również jako bazę do zup kremów, sosów warzywnych. Owoce po prostu uwielbiam "z pary". Zachowują maksimum soków, smaku, koloru.
Patelnia nie jest najlepszym posłem - chyba że specjalistyczny wok.
Przemek
Posty: 1
Rejestracja: 20 sty 2016, 2:40
Lokalizacja: Poznań

Re: Warzywka na patelnię

Post autor: Przemek » 20 sty 2016, 13:10

Słyszałem, że mrozone warzywa są lepsze niż te które mozna dostać zimą w sklepie ;)
chcezdrowo
Posty: 9
Rejestracja: 06 kwie 2016, 15:45

Re: Warzywka na patelnię

Post autor: chcezdrowo » 10 maja 2016, 13:01

Mrożone warzywa są zdrowe i wartościowe dla naszego organizmu, ale trzeba zwracać uwagę na opis na opakowaniu. Jeśli są głęboko mrożone i nie mają żadnych dodatków to jak najbardziej tak :)
Awatar użytkownika
martynaly1991
Posty: 10
Rejestracja: 23 mar 2017, 2:38
Lokalizacja: Warszawa

Re: Warzywka na patelnię

Post autor: martynaly1991 » 23 mar 2017, 15:40

Bardzo lubię jeśc warzywa na patelnię . Na pewno są zdrowsze niż jakieś tłuste potrawy . Sama jednak często zamiast mrożonych warzyw gotuje do obiadu je sama .
„Wszystko, czego się dotąd nauczyłeś, zatraci sens, jeśli nie potrafisz znaleźć zastosowania dla tej wiedzy Metronidazol .”
Awatar użytkownika
agataia91
Posty: 10
Rejestracja: 03 kwie 2017, 20:16

Re: Warzywka na patelnię

Post autor: agataia91 » 03 kwie 2017, 20:34

Bardzo często zdarza mi się robić warzywa na patelni . Szczególnie smakują mi ziemniaki , brokuły , marchewki , pieczarki , papryka i kukurydza . Dosyć często robię je do mięsa .
Nowy produkt Doxycyclin. Więcej o mnie na blogu.
agnieszka
Posty: 18
Rejestracja: 08 gru 2016, 13:10

Re: Warzywka na patelnię

Post autor: agnieszka » 13 kwie 2017, 11:28

U mnie warzywa na patelnię często goszczą zimą, żeby urozmaicić trochę obiad, albo robię sobie do pracy boxa: kuskus i warzywa na patelnię. Jak przy każdym produkcie trzeba czytać po prostu informacje na opakowaniu.
plotka22
Posty: 1
Rejestracja: 19 maja 2017, 9:26
Lokalizacja: Grajewo

Re: Warzywka na patelnię

Post autor: plotka22 » 19 maja 2017, 9:28

Smażenie zabija wszelkie dobre właściwości, lepiej na parze, wtedy mamy pewność że są witaminy i nie ma oleju.
Awatar użytkownika
Monika
Posty: 4
Rejestracja: 23 maja 2017, 11:01

Re: Warzywka na patelnię

Post autor: Monika » 23 maja 2017, 11:10

Szkoda tylko, że jedzenie przygotowywane na parze, smakuje niezbyt dobrze.
ODPOWIEDZ