Czy korzystasz z pomocy Dietetyka?
Czy korzystasz z pomocy Dietetyka?
Wydaje się, że odpowiedź przyjdzie nam łatwo, ale czy korzystacie z usług specjalistów ? czy też internet bądź krąg znajomych jest dla Was wystarczającym źródłem informacji ? Możecie tu zamieszczać swoje historie.
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
Re: Czy korzystasz z pomocy Dietetyka?
W swoim życiu tylko 2 razy byłam u dietetyka, dostałam szczegółową rozpiske i wskazówki co i jak i mi to wystarczyło. Tak na dobrą sprawę tylu ilu jest dietetyków tyle jest taktyk odchudzania, jeden dietetyk bedzie zezwalał na coś a inny wrecz przeciwnie- definitywnie to odrzuci dlatego sam wybór dietetyka to jest jakaś decyzja- decyzja, która jest chyba pierwszym podstawowym stwierdzeniem, że z nami dzieje sie cos niepokojacego i czas najwyzszy cos z tym zrobic. Wiem, ze samemu mozna sporo zrzucic, jednak tu wazna jest konsekwencja i sposob dobierania posilkow- oto caly sekret dobrego sposobu odzywiania sie.
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
pomimo tego, ze uważam iz samemu da rade schudnąć to trzeba przyznac, że pod opieka dietetyka na pewno jest łatwiej i wszystko jest pod kontrolą. Specjalista zleci wszelkie badania by jak najlepiej każdemu pomóc. Każdy jest inny i dieta powinna być dobierana indywidualnie do każdego dlatego wsparcie znajomych w odchudzaniu jest ważne, wszelkie informacje w necie i fora dające wsparcie również mogą bardzo pomóc, jednak tylko specjalista po ocenie wykonanych badań będzie wiedział jaką dietę dobrać by przyniosła jak najlepszy rezultat.
Jak wcześniej napisałam ja na wizycie byłam 2 razy- nie żałuje bo dało mi to pewna wiedzę, jednak wizyty są dosyć kosztowne... Specjaliści się cenią a my zarabiamy ile zarabiamy
Jeśli nie macie ochoty zawitac u dietetyka warto przed odchudzaniem zrobić przynamniej podstawowe badania, a poźniej powtórzyć je za jakis czas- do to jakis wymierny obraz Waszego stanu zdrowia.
Jak wcześniej napisałam ja na wizycie byłam 2 razy- nie żałuje bo dało mi to pewna wiedzę, jednak wizyty są dosyć kosztowne... Specjaliści się cenią a my zarabiamy ile zarabiamy

czasem nadmiar kg nie wynika z objadania sie tylko z problemow zdrowotnych o ktorych niekoniecznie mamy pojecie, specjalista ktory ma za zadanie ustalic diete musi wymagac by pacjent zrobil badania i to jest w tym wszystkim bardzo dobre, faktycznie jest to kosztowna inwestycja, ale chyba dobrze jest zainwestowac w swoje zdrowie i samopoczucie, nieprawdaz? tak więc jeśli ktoś ma możliwośc to jak najbardziej polecam jakiegos sprawdzonego dietetyka, a kto nie ma wystarczających funduszy może wymieniac sie doswiadczeniami i czerpac wskazowki odnosnie zdrowego odzywiania na forum 

My razem z przyjaciółkami założyłyśmy taki krąg, który zajmuje się dietetyką. Każda opowiada co nowego wyczytała i wzajemnie sobie pomagamy.
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
hmmm fajna współpraca
świadczy o tym że to prawdziwa przyjaźń, z zycia wiem, że z kobietami bywa różnie jeśli chodzi o diety i efekty.... więc tylko pozazdrościć takich przyjaciółek 
zachęcam również do wpisywanie wszelkich ciekawostek na forum

zachęcam również do wpisywanie wszelkich ciekawostek na forum

- paolina1234
No tak, rzadko kiedy można spotkać dziewczyny, które mają podobne zainteresowanie a w tym przypadku są to diety.
Wszystko zleży od nas i dietetyka którego spotkamy nie wszyscy na dobrą sprawę mają te same poglądy i z tego wynikają rożne diety. Na zdrowiu nie należy oszczędzać ale wydawanie ich w błoto tez mija się z celem szukałbym porady u sprawdzonych i pewnych dietetyków. Porady w grupie mogą być pomocne ale zanim bym je zaczął stosować doczytałbym więcej w książce albo w internecie.
Ludzie poszukują specjalnych sposobów i diety aby schudnąć lub polepszyć swoje zdrowie. Często wybierają krótką dietę zamiast zmienić styl własnego wygodnego życia.
dzisiaj twardo stąpałam po ziemi poniżej poziomu morza- dzwoniłam nawet do dietetyka ale hmmm miałam wrazenie, że pani była bardzo zaskoczona ilością i treścią pytań- reasumując nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia ale na szczeście nie jest to jedyny ośrodek w miescie ;p
Na szczęście moja córka ukończyła gastronomię i może mi sama układać diety