Czy korzystasz z pomocy Dietetyka?
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
Re: Czy korzystasz z pomocy Dietetyka?
moim zdaniem dobry dietetyk powinien zwalczać chorobę bądź zaburzenie od podstaw a nie skupiac sie tylko na jadłospisie nie znając historii problemu
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
- FankaFajnegoUbranka
dobry dietetyk powinien potrafić się porozumieć z każdym potencjalnym Klientem- skierować jego myślenie na prawidłowe tory dlatego tak ważna jest psychodietetyka
nie chudnie się od niejedzenia
ja na razie radzę sobie bez pomocy dietetyka, głównie ze względu na koszty :/
Można zacząć od zmian, które nie generują wysokich kosztów w budżecie domowym, a w miarę poprawy sytuacji materialnej warto nawiązać kontakt z dietetykiem i zacząć konkretniejsze zmiany zwyczajów kulinarnych oraz trybu życia.
Chodziłam kilka razy do dietetyka. Czasami były same sukcesy czasami wogóle, nie wiem może nie miałam silnej woli. Stosowałam różne suplementy diety, herbatki. Okazało się że jestem alergikiem, więc niektóre metody odpadły. Niedawno zaczęłam pić napój zjonizowany DiuVitam, nie chce na początku zapeszać ale mój organizm reaguje zupełnie inaczej i widzę już efekty, które przede wszystkim nie znikają szybko.
Dietetyk to super rozwiązanie jak nie ma się dużej samodyscypliny, mam wiele znajomych, które za nic nie potrafiły trzymać się diety, ale jak poszły do specjalisty, który na bieżąco zaczął motywować i pokazał odpowiednią drogę, w końcu zaczęło im się wszystko układać. Są ludzie, którym naprawdę taka pomoc działa na korzyść.
-
Warto korzystać z usług dobrego dietetyka. Dobry dietetyk posiada rozległą wiedzę, która czerpie z takich nauk jak: medycyna kliniczna, fizjologia, anatomia, technologia żywienia, gastronomia, farmakologia. Prawidłowo ułożona dieta jest ściśle dostosowana do danej osoby - jej wieku, płci, stanu fizjologicznego, aktywności fizycznej itd.
Zapraszam na moją stronę http://www.dieta-4u.pl/ gdzie poznasz ciekawe przepisy na zdrowe posiłki
8 lat temu byłam u dietetyka, dieta była super ( chodź zakupy droższe niż zazwyczaj robiłam ) było smacznie i zdrowo, chodz porcje małe
schudłam bardzo - wygladałam super i tak też się czułam , niestety zanim wyszłam z diety przyszedł niespodziewany wyjazd i nie mogłam urzymać diety
w ciągu roku wróciłam do wagi, potem ciąża i jakoś tak się rozsypało wszystko, wieka szkoda, ale każdemu polecam wizytę u dietetyka

chyba najważniejsze jest wyprowadzenie z diety a przez pacjenta utrzymanie podobnych/ zdrowych zasad żywienia,
co z tego że dietetyk się napracuje , pacjent nagimnastykuje z zakupami i przygotowywaniem posiłków, schudnie/poprawi zdrowie, a po kilkunastu miesiącach wróci do wcześniejszych złych nawyków ...
wydaje mi się że jeśli ktoś idzie do dietetyka to powinien wiedzieć że idzie po to by nauczyć się dobrze odżywiać,
musi mieć wolę do zmian w swoim życiu
co z tego że dietetyk się napracuje , pacjent nagimnastykuje z zakupami i przygotowywaniem posiłków, schudnie/poprawi zdrowie, a po kilkunastu miesiącach wróci do wcześniejszych złych nawyków ...
wydaje mi się że jeśli ktoś idzie do dietetyka to powinien wiedzieć że idzie po to by nauczyć się dobrze odżywiać,
musi mieć wolę do zmian w swoim życiu
Dietetyk zdecydowanie jest dobrym wyborem przy odchudzaniu czy schorzeniach wymagających specyficznej diety. Osobiście chodzę do dietetyka od czasu do czasu, jednak staram się sama układać sobie jadłospis według jego wskazówek.
O naszym szczęściu nie decyduje to, co nam się przydarza, ale to, jak na to reagujemy.