Post
autor: admin » 20 lut 2014, 20:46
Zdrowa to może była, kiedy producenci nie wrzucali do niej tyle chemii, co teraz. Dziwię się, że pewne organy powołane do czuwania nad zdrowiem społeczeństwa nie ingerują w takie kwestie. Ale i społeczeństwo same sobie winne, że nie bojkotuje i nie patrzy co wrzuca do koszyka.
Może lepiej wydawać więcej na NFZ i leczenie społeczeństwa niż robić odpowiednie kontrole i wymóc, że pewnych składników producent nie może fundować konsumentom. Ślepy by zauważył to zatrzęsienie chemii w żywności sprowadzanej i na naszym rynku i obecnie proporcje są bardzo zachwiane na niekorzyść zdrowej żywności.
W czekoladzie widzę " egzotyczne dodatki" , a potem będą się dziwić, że system w opieki niewydolny. Skoro Amerykanie zakazali picia soków uczniom i regulują te tematy to, co u nas się dzieje ?