Czy może być zdrowe i smaczne?
Re: Czy może być zdrowe i smaczne?
Zgadza się to, co nam nie smakuje na ogół jest zdrowe, a to co leży kubkom smakowym powoduje u nas różne dolegliwości. Trzeba uważać na polepszacze smakowe do serów , wędlin itd.
Re: Czy może być zdrowe i smaczne?
Cała chemia chyba nie jest taka szkodliwa gdyby była zła dla nas to by jej nie dodawali do żywności co nas "nie zbije to nas wzmocni" zdrowe nie musi być lepsze dla naszego ciała bo może przywyknęliśmy do chemii?
Re: Czy może być zdrowe i smaczne?
Chemia w tych produktach działa tylko na zasadzie utrzymania tego przez dłuższy okres czasu wiec wierz albo nie ale to nie jest zdrowe mimo wszystko lepiej jeść naturalne produkty które nie niszczą ci przełyku albo innego organu.
Wszystko elegancko wymyka się spod kontroli
-
- Posty: 5
- Rejestracja: 11 wrz 2014, 10:58
- Lokalizacja: Wrocław
Re: Czy może być zdrowe i smaczne?
Moim faworytem w kategorii: zdrowe i smaczne jest olej dyniowy i pestki z dyni. Nie tylko są produktami uniwersalnymi, ale bogatymi m.in. w cynk, który wzmacnia paznokcie i poprawia stan skóry. Ja stosuje od dawna.
Re: Czy może być zdrowe i smaczne?
w tym temacie chciałabym podkreślić, że często jesteśmy uzależnieni od smaku słonego i słodkiego. Lubujemy się również w tym co tłuste, ponieważ tłuszcz jest tak zwanym "nośnikiem smaku". W związku z powyższym smakują nam potrawy niezdrowe czyli słone, słodkie i tłuste.
odzwyczajanie się od nadmiaru soli, cukru, tłuszczu może trochę potrwać, ale uwierzcie mi, że jest to do zrobienia. Potrawy smakują równie dobrze, a nawet lepiej. Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia i wyleczenia z uzależnienia.
Ktoś wspomniał wyżej o ładnym podaniu potrawy, przystrojeniu - zgadzam się i popieram w 100%.
odzwyczajanie się od nadmiaru soli, cukru, tłuszczu może trochę potrwać, ale uwierzcie mi, że jest to do zrobienia. Potrawy smakują równie dobrze, a nawet lepiej. Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia i wyleczenia z uzależnienia.
Ktoś wspomniał wyżej o ładnym podaniu potrawy, przystrojeniu - zgadzam się i popieram w 100%.
Re: Czy może być zdrowe i smaczne?
Makaron z warzywami. Danie jest proste do przygotowania, a co ciekawe jego skład można dowolnie modyfikować. W naszej propozycji znajdziecie: czosnek, bazylię, pomidory, szpinak, cukinię i odrobinę sera.
Składniki:
400 g makaronu,
250 g pomidorów,
garść liści szpinaku,
dwie garście groszku w strączkach lub łuskanego, mrożonego,
1 cukinia,
2 łyżki oleju,
2 ząbki czosnku,
bazylia,
ser żółty.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni delikatnie podsmażamy czosnek. Cukinie kroimy w plasterki i dodajemy do czosnku. Następnie kolejno dodajemy: liście szpinaku, groszek oraz pomidory. Smażymy przez chwilę i dorzucamy odrobinę bazylii. Na koniec łączymy z makaronem i podajemy z posypany tartym serem.
http://www.krosagro.pl
Składniki:
400 g makaronu,
250 g pomidorów,
garść liści szpinaku,
dwie garście groszku w strączkach lub łuskanego, mrożonego,
1 cukinia,
2 łyżki oleju,
2 ząbki czosnku,
bazylia,
ser żółty.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni delikatnie podsmażamy czosnek. Cukinie kroimy w plasterki i dodajemy do czosnku. Następnie kolejno dodajemy: liście szpinaku, groszek oraz pomidory. Smażymy przez chwilę i dorzucamy odrobinę bazylii. Na koniec łączymy z makaronem i podajemy z posypany tartym serem.
http://www.krosagro.pl
Re: Czy może być zdrowe i smaczne?
Uwielbiam takie wątki. Jak tylko dziś wieczorem skorzystam z przepisu który otrzymałam od koleżanki zaraz go wstawię 
