Dieta 20,30,40 latków

Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator
Posty: 397
Rejestracja: 28 paź 2012, 21:04

Dieta 20,30,40 latków

Post autor: admin » 28 lut 2014, 9:14

Ktoś lubi liczby parzyste...ale jak zwykle w konkretach liczę na....
Awatar użytkownika
Natalia9568
V.I.P
V.I.P
Posty: 177
Rejestracja: 11 lut 2014, 14:31

Re: Dieta 20,30,40 latków

Post autor: Natalia9568 » 04 mar 2014, 13:19

OGÓLNE ZASADY:
Zasady tej diety są bardzo proste. Jej podstawową jest spożywanie w ciągu kolejnych 10 dni produktów wysokobiałkowych, które zawierają jednocześnie wiele cennych witamin. Każdego dnia należy przygotować sobie jedną potrawę i podzielić ją na 3 lub 4 porcje, które następnie należy umiejętnie rozłożyć na cały dzień. Jakie to mogą być potrawy? Odpowiednie do naszego wieku. Podstawowa, najważniejsza część diety trwa 10 dni, w czasie których stosująca ją osoba stopniowo traci na wadze. Kolejne 3 dni to czas, w którym jadłospis układany jest tak, by skutecznie uchronić nas przed zgubnym efektem jo-jo.

DLA 20-LATKÓW
Gdy masz 20 lat i decydujesz się na tę właśnie dietę, przez najbliższych 10 dni twoim jedynym pożywieniem będzie sałatka z kurczaka, popijana sokiem pomarańczowym oraz wodą mineralną. Każdy posiłek może mieć maksymalnie 600 kalorii. Po 10 dniach spożywania takiej sałatki należy przestawić się na te produkty, które zawierają znaczną ilość witaminy B6. Zapobiega to efektowi jo-jo i jednocześnie sprzyja utrzymaniu osiągniętych w trakcie stosowania diety rezultatów.

DLA 30-LATKÓW
Bardzo podobne zasady obowiązują przy diecie dla osób po trzydziestce. Tutaj przez kolejnych 10 dni należy jeść posiłek składający się z kaszy oraz serwatki z warzywami, zaś w ciągu następnych 3 dni – produkty wysokobiałkowe, jak np. mleko, jaja oraz chude wędliny. Serwatka, która zmusza organizm do większego wysiłku w trakcie jej trawienia, a co za tym idzie – to użycia zapasów zgromadzonego w organizmie tłuszczu, to najważniejszy element tej diety. Dodatkowo serwatka wzmacnia włosy i paznokcie, pozwala też na skuteczną rozprawę z „pomarańczową skórką”. Dzięki kaszy natomiast efektywniej pracują jelita, a to zdecydowanie przyspiesza proces przemiany materii.

DLA 40-LATKÓW
Menu dla czterdziestolatka na kolejnych 10 dni to kasza z warzywami oraz olejem lnianym. Kolejne trzy dni w diecie należy przeznaczyć na posiłki z rybą w roli głównej. Mało kalorii, za to dużo błonnika – to podstawa dla diety odchudzającego się czterdziestolatka. Olej lniany to z kolei źródło witaminy E, dzięki której walka o młodszy wygląd będzie bardziej skuteczna. Ryby jako źródło jodu pozwalają utrzymać wysokie tempo przemiany materii, dlatego to właśnie one królują w jadłospisie w ciągu trzech ostatnich dni diety.
ODPOWIEDZ