Dieta Wielowarzywna
- Natalia9568
- V.I.P
- Posty: 177
- Rejestracja: 11 lut 2014, 14:31
Re: Dieta Wielowarzywna
Życie lubi zaskakiwać 
Dieta ta powinna być stosowana przez siedem dni. Istotne jest to, aby każdego dnia spożywać pięć posiłków. Przerwy pomiędzy posiłkami nie powinny być dłuższe aniżeli 3 godziny, dzięki czemu układ trawienny poddany diecie będzie pracował cały czas. W trakcie stosowania diety istotne będzie wykorzystanie siedmiu składników „pogromców kalorii”. Wśród nich znajduje się marchew, seler, seler naciowy, fasola, kurczak, pomidory, oliwa z oliwek. Podstawą diety wielowarzywnej jest specjalna zupa na kurczaku, która z jednej strony dobrze zwalcza głód, natomiast z drugiej zmusza organizm do ciągłej pracy, co powoduje spalanie kalorii. W trakcie dnia istotne jest, aby trzy posiłki przez nas spożywane składały się z zupy, której przepis zostanie podany poniżej. Dwa pozostałe posiłki można skomponować samodzielnie, jednakże w trakcie ich budowania należy uwzględnić 7 składników, które zostały wymienione powyżej. Pamiętaj, by w trakcie kuracji spożywać duże ilości wody niegazowanej, średniomineralizowanej. Staraj się jej wypijać 2-5 – 3 litrów dziennie.

Dieta ta powinna być stosowana przez siedem dni. Istotne jest to, aby każdego dnia spożywać pięć posiłków. Przerwy pomiędzy posiłkami nie powinny być dłuższe aniżeli 3 godziny, dzięki czemu układ trawienny poddany diecie będzie pracował cały czas. W trakcie stosowania diety istotne będzie wykorzystanie siedmiu składników „pogromców kalorii”. Wśród nich znajduje się marchew, seler, seler naciowy, fasola, kurczak, pomidory, oliwa z oliwek. Podstawą diety wielowarzywnej jest specjalna zupa na kurczaku, która z jednej strony dobrze zwalcza głód, natomiast z drugiej zmusza organizm do ciągłej pracy, co powoduje spalanie kalorii. W trakcie dnia istotne jest, aby trzy posiłki przez nas spożywane składały się z zupy, której przepis zostanie podany poniżej. Dwa pozostałe posiłki można skomponować samodzielnie, jednakże w trakcie ich budowania należy uwzględnić 7 składników, które zostały wymienione powyżej. Pamiętaj, by w trakcie kuracji spożywać duże ilości wody niegazowanej, średniomineralizowanej. Staraj się jej wypijać 2-5 – 3 litrów dziennie.
- Natalia9568
- V.I.P
- Posty: 177
- Rejestracja: 11 lut 2014, 14:31
Re: Dieta Wielowarzywna
Przepis na zupę wielowarzywną
Składniki:
-2 średnie marchewki
-Ćwierć małego selera
-Mała cebulka
-Połowa szklanki białej fasoli
-2 łodygi selera naciowego
-1 duża pierś z kurczaka
-2 ząbki czosnku
-3 średnie pomidory
-2 łyżki oliwy z oliwek
-Przyprawy (oregano, estragon, pieprz cayenne, liść laurowy, tymianek, sól, pieprz)
Wykonanie:
Pamiętaj, aby dzień przed przygotowaniem zupy namoczyć fasolę!
-Cebulę, marchew, seler obierz, umyj, a następnie pokrój w kostkę.
-Umyj mięso, a następnie pozbądź się tłuszczyku.
-Wrzuć do garnka rozdrobnione warzywa, wcześniej namoczoną fasolę i kurczaka, a następnie zalej wodą, przypraw solą i ziołami. Gotuj na średnim ogniu do momentu, gdy składniki będą miękkie.
-Sparz pomidory wrzątkiem i obierz ze skórki. Gdy warzywa i mięso w garnku będą miękkie dodaj do nich pomidory i gotuj na wolnym ogniu.
-Oliwę rozgrzej na patelni, wciśnij do niej czosnek i podsmaż. Dodaj czosnek do zupy i dopraw ją według uznania.
Składniki:
-2 średnie marchewki
-Ćwierć małego selera
-Mała cebulka
-Połowa szklanki białej fasoli
-2 łodygi selera naciowego
-1 duża pierś z kurczaka
-2 ząbki czosnku
-3 średnie pomidory
-2 łyżki oliwy z oliwek
-Przyprawy (oregano, estragon, pieprz cayenne, liść laurowy, tymianek, sól, pieprz)
Wykonanie:
Pamiętaj, aby dzień przed przygotowaniem zupy namoczyć fasolę!
-Cebulę, marchew, seler obierz, umyj, a następnie pokrój w kostkę.
-Umyj mięso, a następnie pozbądź się tłuszczyku.
-Wrzuć do garnka rozdrobnione warzywa, wcześniej namoczoną fasolę i kurczaka, a następnie zalej wodą, przypraw solą i ziołami. Gotuj na średnim ogniu do momentu, gdy składniki będą miękkie.
-Sparz pomidory wrzątkiem i obierz ze skórki. Gdy warzywa i mięso w garnku będą miękkie dodaj do nich pomidory i gotuj na wolnym ogniu.
-Oliwę rozgrzej na patelni, wciśnij do niej czosnek i podsmaż. Dodaj czosnek do zupy i dopraw ją według uznania.