MŻ- dieta najlepsza z dostępnych
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
Re: MŻ- dieta najlepsza z dostępnych
a możesz powiedziec ile udało sie zrzucić? w jakim czasie? i jaką diete stosowałaś?
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Polecam jeszcze przed każdym z tych 4-5 posiłków wypić 3 szklanki wody. Wtedy dieta ta bedzie naprawde dietą MŻ. Nie będzie fizycznych możliwości żeby zjeść za dużo.
Też swojego czasu stosowałam ową dietę. Jest dobra jeżeli chce sie pozbyć nadwagi. Ale jak ktoś chce zmniejszyć jedynie swój BF, to dieta raczej mało skuteczna. Ale myślę, że warto:)
Też swojego czasu stosowałam ową dietę. Jest dobra jeżeli chce sie pozbyć nadwagi. Ale jak ktoś chce zmniejszyć jedynie swój BF, to dieta raczej mało skuteczna. Ale myślę, że warto:)
przed kazdym 3 szkl wody? przecież sama woda w tej ilości rozepchnie żołądek
ale kiedys piłam pół szklanki wody przed każdym posiłkiem i był to bardzo dobry, prosty i niekosztowny sposób by nie jeść zbyt dużo- trzebaby do tego wrócić...

- bryza_morska
z tego, co słyszałam to po posiłku trzeba odczekać min 30 min przed wypiciem jakichkolwiek płynów. Te szklanki wody przed posiłkiem to tuż przed czy godzina wcześniej ?
Szczerze mówiąc nie wiem. Napisałam to raczej humorystycznie. Picie wody przed posiłkiem nie ma chyba żadnych podstaw naukowych. Po prostu rozpycha żołądek i jesteśmy w stanie mniej zjeść (jak przystało na dietę MŻ)
Po prostu jadłam niewielkie ilości posiłków częściej. Unikałam tłuszczu. Przede wszystkim gotowanie na parze. Udało mi się zrzucić jakieś 15 kg w 3 miesiące
A i zapomniałam dodatkowo ćwiczyłam.

Paula to piekny wynik- gratuluję!
a teraz nadal chcesz zrzucić czy raczej dbasz o utrzymanie wypracowanego efektu?
a teraz nadal chcesz zrzucić czy raczej dbasz o utrzymanie wypracowanego efektu?
Pojawia się wiele nowych diet, ale ja jednak postawie na nowy, zdrowszy sposób odżywiania- postaram się nie kierować zaleceniami jednej diety odchudzającej, która zazwyczaj trwa jakiś określony czas tylko postawie na zdrowsze zasady i zdrowszy styl na stałe- tylko takie podejście zagwarantuje mi stałe efekty. Myślę, że tak będzie dla mnie najlepiej bo póki co to diety owszem dają rezultaty, ale po ich odstawieniu waga myk myk myk chce skakać w górę a mi nie o to chodzi. wolę wolniej, ale na stałe i bez katuszy.
Podoba mi się skrót od tej diety: mniej żreć ale to chyba nie dla mnie. Jestem wtedy zbyt głodna