Zielona kawa na odchudzanie

Awatar użytkownika
ViBioPL

Zielona kawa na odchudzanie

Post autor: ViBioPL » 29 kwie 2014, 16:26

Od jakiegoś czasu zaczęłam interesować się zieloną kawą. Nie wiem dlaczego, ale w Polsce panuje przekonanie, że kawa czarna jest lepsza - może przez wzgląd, że nikt nie mówi o zielonej? Wydaje mi się, że to kwestia niewiedzy... Przecież dawniej nie wiele osób wiedziało o zielonej herbacie, nie mówiąc o tym czy ją piło, a teraz jest zupełnie odwrotnie. Co generalnie mnie cieszy :)

Wróćmy do tematu bo nie herbacie tu mowa, ale o kawie zielonej. Może wpierw w skrócie napisze o jej właściwościach:

- wpływa pozytywnie na pracę umysłu
- pomaga w koncentracji
- zmniejsza poziom cukru we krwii
- i co najwazniejsze, picie kawy zielonej nie ma efektów ubocznych :)

Nie wiem czy wiecie, ale jeden z chemików Joe Vinson z Uniwersytetu w Scranton przeprowadził 8 tygodniowe badania, w których wykazał, że osoby spożywające zieloną kawę (oczywiście badaniom poddane zostały osoby z nadwagą), straciły w tym czasie 8kg.

Za właściwości odchudzające zielonej kawy, odpowiada kwas chlorogenowy, którego jest w niej aż 10%. Posiada on silne właściwości utleniające, dzięki czemu nasz organizm przyśpiesza naturalny metabolizm.

A co Wy myślicie o zielonej kawie? Dodam dla tych co nie wiedzą - czarna kawa arabica ma właściwości mocno uzależniające, zielona kompletnie nie :)
---
zielona kawa na odchudzanie
fit styl - ViVio
pool123

Re: Zielona kawa na odchudzanie

Post autor: pool123 » 20 sie 2014, 18:55

Tylko dieta da nam oczekiwane rezultaty odchudzania :) Nic innego jej nie zastąpi.
Awatar użytkownika
FankaFajnegoUbranka

Post autor: FankaFajnegoUbranka » 31 sie 2014, 22:04

Na moje oko czy z kawą czy bez da radę zredukowac kg tylko przy rozsądnej diecie.
nie chudnie się od niejedzenia
calineczka

Post autor: calineczka » 11 lut 2015, 13:54

Miałam podobne podejście że tylko czarna jest dobra, ale kiedy wkącu przyszedł ten czas że się roztyłam próbowałam przerzucić się na zieloną gdyż jest pro zdrowotna. Niestety ten smak jest obiektywnie dla mnie obrzydliwy. Szperałam po internecie i dorwałam tabletki na podstawie ekstraktu zielonej kawy. Nie nazywają się jakoś zabójczo bo zielona kawa max ale przyznaje racje że dodają energii i zmniejszają łaknienie dzięki czemu opanowałam nawyk ciągłego podjadania.:D
zorka12

Post autor: zorka12 » 27 sie 2015, 13:46

Od jakiegoś czasu piję zieloną kawę. Nie ukrywam, że nie smakuje mi bardzo a przy tym jest bardzo dużo roboty. Tydzień temu dostałam prace i niestety nie byłam w stanie pić jej tak często jak powinnam. Chciałam zakupić sobie Green Coffee 5K - tabletki na odchudzanie z zieloną kawą. Ponoć są dobre.
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 27 sie 2015, 18:29

Osoba sprzedająca jest odpowiedzialna za to, co pisze i reklamuje . I nie jest ważne, że potem ktoś zmienia pracę. i to czym się zajmował / a nie jest już jego aktualnym zajęciem.

Jak kogoś nabijesz w przysłowiową butelkę to Twoja wina !, choć robisz to, aby się utrzymać to jednocześnie świadomie lub nie możesz zaszkodzić innym.

Forum jest miejscem do OBIEKTYWNYCH wypowiedzi konsumentów zadowolonych lub nie z produktu / ów danego producenta. Zdobywanie linków i zaśmiecanie forum i jeszcze brak rozumienia i chęci zapoznania się z naszym regulaminem kończy się kasacją konta bądź usunięciem naciąganych wypowiedzi z linkami.

PROSZĘ TEŻ NIE PISAĆ BEZWARTOŚCIOWYCH WYPOWIEDZI, ŻEBY ZA WSZELKĄ CENĘ ZAMIEŚCIĆ LINK - TAKIE RZECZY TO NIE NA TYM FORUM. MAMY WYSTARCZAJĄCO MIEJSC REKLAMOWYCH I ONE SĄ PRZEZNACZONE DO PROMOWANIA FIRMY / USŁUGI CZY PRODUKTU.
DagmaraSZ

Post autor: DagmaraSZ » 29 wrz 2015, 14:07

Piłam. Oczywiście trzymałam zbilansowaną dietę i regularnie ćwiczyłam na siłowni i biegałam. Ale nie zauważyłam jakichś spektakularnych efektów ;)
Awatar użytkownika
lumia87

Post autor: lumia87 » 05 lip 2017, 22:02

Nie do końca wieżę w kawę, która odchudza, ale może coś w tym jest. Na pewno sprawia, że mamy lepsze samopoczucie.
Isabelle

Post autor: Isabelle » 28 paź 2017, 14:23

Nie wierzę w takie cudowne kawy. Każda kawa ma w sobie coś na odchudzanie.
marysiu

Post autor: marysiu » 28 lis 2017, 18:36

Zielona herbata miałaby sens, ale jeśli chodzi o kawę to podchodzę do tego sceptycznie.
ODPOWIEDZ