Brak witamin w organiźmie

kmaliniak

Re: Brak witamin w organiźmie

Post autor: kmaliniak » 19 sty 2017, 16:17

Wystarczy włączyć do swojej diety więcej warzyw i już nie powinniśmy narzekać na brak witamin w naszym ciele. Naturalnych witamin nigdy nie da się zastąpić sztuczną suplementacją.
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 08 lut 2017, 18:06

Czemu nie zrobicie badań?
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
Januszek1980

Post autor: Januszek1980 » 09 lut 2017, 17:08

W Twojej sytuacji polecam ( zmiksować dwa buraki średniej wielkości, 2 marchewki, seler, pietruszkę) i pić to codziennie przed wyjściem z domu. Buraki poprawiają wydolność organizmu o 8-10 procent. Czyli z automatu nie powinieneś być zmęczony no i to jest bomba witaminowa:)
agnieszka

Post autor: agnieszka » 22 mar 2017, 12:02

Zdrowsza dieta (dużo warzyw, zero fast food'ów) i badania krwi to pierwsze czynności, które należy wykonać. Bez zmiany diety stan Twojego organizmu się nie poprawi, a badania wykażą czego Ci brak.
PatrycjaGodecka

Post autor: PatrycjaGodecka » 01 gru 2017, 11:38

Ja też mam niedobory w organizmie, kiedyś miałam anemię. Teraz chciałam zrzucić ok. 8 kg, udałam się do dietetyka i zalecił mi suplementację naturalną. Kiedyś inny dietetyka zalecił mi łykanie witamin, żelaza, dlatego byłam na to nastawiona i teraz. Ale suplementacja naturalna, o ile w przypadku danych niedoborów jest możliwa, to jest zdecydowanie lepsza. Bo po co zaśmiecać organizm tabletkami, suplementami? Jestem bardzo zadowolona, że trafiłam na kogoś z takim podejściem. Jak też chcecie się poradzić specjalisty, a macie podobne problemy zdrowotne, to polecam Projekt Zdrowie. Ja u nich byłam, układają diety chorym osobom, może komuś się przyda ta informacja :).
hankaburowska

Post autor: hankaburowska » 07 gru 2017, 16:09

Ja polecam zainteresować się weganizmem (bądź chociaż wegatarianizmem) - każdy kto bardziej uważa na to co je, zazwyczaj czuje sie lepiej i jest zdrowszy. Odrzucenie mięsa w 100% może być ciężkie, dlatego warto chociaż częśćiowo z niego zrezygnować na rzecz spożywania większej ilości owoców i warzyw. Polecam taki styl życia 8-)
ODPOWIEDZ