Ile Kalorii ma to co jemy?
- nieatrakcyjna
Ile Kalorii ma to co jemy?
cześć! Zastnawiałyście się czasem ile kalorii mają typowe produkty które jadamy każdego dnia? Ja już nie raz, zwykła mandarynka, banan, pomarańcza, kromka chleba i tak dalej... nie myślałyście, żeby zrobić tutaj taką liste? Było by fajnie... znalazłam kilka sama, być może komuś się przyda: http://www.biomedical.pl/dieta/zobacz-i ... z-385.html - piszę o tym bo jestem mega ostatnio zainteresowana dietą i tym co jadam... odkąd rzuciłam papierosy (taaak wielki sukces) to troszkę mi się przytyło i postanowiłam i tutaj jakoś się za siebvie wziąć i lepiej jeść, z tego powodu teraz chce wiedzieć ile dziennie kalorii przyjmuje, myślałam o diecie czekoladowej, żeby zrzucić jeszcze ze 2kg, a ta dieta podobnoe nie przekracza 1000 kalorii dziennie, ale tam są banany, płatki, mleko itp. Więc z tego też powodu chciałam zobaczyć ile kalorii ma to co jadam
Interesują was takie tematy???

- FankaFajnegoUbranka
Re: Ile Kalorii ma to co jemy?
Witaj! Przede wszystkim gratki za rzucenie tego świństwa.
Co do kalorii to lepiej mniej drastycznie a skuteczniej redukowac kalorie- ale zapewne o tym wiesz. Hmmm nadmiar 2 kg to z mojego punktu niedużo, ale wiem, że i tyle może powodowac dyskomfort wiec trzymam kciukasy.
Co do kalorii to lepiej mniej drastycznie a skuteczniej redukowac kalorie- ale zapewne o tym wiesz. Hmmm nadmiar 2 kg to z mojego punktu niedużo, ale wiem, że i tyle może powodowac dyskomfort wiec trzymam kciukasy.
nie chudnie się od niejedzenia
-
Gratulacje również ode mnie za rzucenie fajek (ciężka praca wymagająca sporej motywacji)
Możesz mi nakreślić mniej więcej o co chodzi z tą dietą czekoladową? O.o
Możesz mi nakreślić mniej więcej o co chodzi z tą dietą czekoladową? O.o
Ja mam takie specjalne koło na którym sprawdzam co jem. Sprawdza się rewelacyjnie co do szukania i przestrzegania diety.
Ja w sumie nie czuję potrzeby liczenia każdego dnia kalorii, bo zamawiam sobie catering dietetyczny. W jego przypadku codziennie dostaje się 5 posiłków, które posiadają określoną kaloryczność np. 1200, 1500, czy 1800 kcal. Dzięki temu całkiem skutecznie pozbyć się można nadmiaru kilogramów. Polecam Wam się tym zainteresować, bo temat jest ciekawy. Ja zamawiałam catering Wygodnej Diety, może i w Waszym przypadku się sprawdzi. 

Kaloria kalorii nierówna i nasz organizm odczuje inaczej np. 500 kalorii z owoców a inaczej 500 kalorii z burgera.
No tak, bo tu rozchodzi się jeszcze o IG posiłku, makroskładniki posiłku itd.
Aplikacja Fitatu powinna pomóc.