Wspomaganie z kapsułki-warto???
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
Wspomaganie z kapsułki-warto???
Na rynku jest wiele suplementów - czy warto je stosować?
Producenci mówią, że dzięki nim przyspieszymy efekt odchudzania, zachowując oczywiście przestrzeganie diety i wykonując ćwiczenia. Preparaty te na różny sposób mają pomóc w walce z kilogramami: pobudzając metabolizm, przyspieszając spalanie kalorii, zmniejszając apetyt lub blokując wchłanianie tłuszczów. Pytanie tylko czy warto?
Przyznam, że sama nie jestem ich zwolenniczką- stosowałam błonnik i zieloną herbatę, ale nie uważam że bez tego nie straciłabym na wadze, dlatego czas spożywania wspomagaczy był u mnie bardzo krótki. Uważam, że zachowując podstawy diety można ( i najlepiej) osiągnąć sukces w zmniejszaniu bez dodatkowych pigułek. A jakie Wy macie doświadczenia w tym temacie? Co stosowaliście i z jakim efektem? Proszę o opinie.
Producenci mówią, że dzięki nim przyspieszymy efekt odchudzania, zachowując oczywiście przestrzeganie diety i wykonując ćwiczenia. Preparaty te na różny sposób mają pomóc w walce z kilogramami: pobudzając metabolizm, przyspieszając spalanie kalorii, zmniejszając apetyt lub blokując wchłanianie tłuszczów. Pytanie tylko czy warto?
Przyznam, że sama nie jestem ich zwolenniczką- stosowałam błonnik i zieloną herbatę, ale nie uważam że bez tego nie straciłabym na wadze, dlatego czas spożywania wspomagaczy był u mnie bardzo krótki. Uważam, że zachowując podstawy diety można ( i najlepiej) osiągnąć sukces w zmniejszaniu bez dodatkowych pigułek. A jakie Wy macie doświadczenia w tym temacie? Co stosowaliście i z jakim efektem? Proszę o opinie.
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
- madziulka34
Re: Wspomaganie z kapsułki-warto???
Moje zdanie jest takie, że warto stosować te suplementy ale należy uważać z ich dawkowaniem i przeznaczeniem.
które warto a które sobie darować?madziulka34 pisze:Moje zdanie jest takie, że warto stosować te suplementy ale należy uważać z ich dawkowaniem i przeznaczeniem.
Takie środki może coś nam dadzą ale bez ćwiczeń i diety to pewnie będzie wyglądało tak jakbyśmy łykali powietrze. Dużo jest tego na rynku i nie wszystkie spełniają normy zdrowia wiec trzeba uważać. Zanim zaczął bym to stosować skontaktował się z jakimś lekarzem lub specjalistą żeby mi to późnej bokiem nie wyszło.
Wszystko elegancko wymyka się spod kontroli
o to to to- rozsądne podejście- to mi sie podoba !Msiolek pisze:Takie środki może coś nam dadzą ale bez ćwiczeń i diety to pewnie będzie wyglądało tak jakbyśmy łykali powietrze. Dużo jest tego na rynku i nie wszystkie spełniają normy zdrowia wiec trzeba uważać. Zanim zaczął bym to stosować skontaktował się z jakimś lekarzem lub specjalistą żeby mi to późnej bokiem nie wyszło.
Jeśli są skuteczne i nie powodują skutków ubocznych to zażywanie ich jest jak najbardziej konieczne. Mam takie zdanie że samymi pompkami nie spalimy tłuszczu, gdyby tak było to codzienne obowiązki pomagał by nam chudnąc.
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
konieczne?? no bez przesady
- Cherry_Lejdi
wspomaganie z kapsułki ? jestem skojarzeniowa kobietka i brzmi jak wspomaganie z procy wzywam pomocy 

- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
ja nie jestem tak bardzo skojarzeniowa , ale...
wspomaganie z procy mi nasunęło pewne obrazki ;p
wspomaganie z procy mi nasunęło pewne obrazki ;p
ja nie jestem za pigułkami, ale jesli wiem, że mam problem ze słodyczami to czy warto na początek wspomóc się chromem? kiedys mi go zalecono- później juz nie brałam ale może czas sobie chociaż chwilowo pomóc...