Suplement diety zielona kawa dobry czy nie?
-
Suplement diety zielona kawa dobry czy nie?
Jak w/w czy ktoś próbował zielonej kawy max? Czytałam że podobno zmniejsza łaknienie i przyspiesza metabolizm.
Czy ktoś próbował?
Czy ktoś próbował?
Re: Suplement diety zielona kawa dobry czy nie?
Zależy od podejścia. Musisz zdawać sobie sprawę, że tego typu tabletki dobrze współgrają z dietą i ćwiczeniami. Na samych tabletkach daleko nie zajedziesz, mnie osobiście dodają energii z rana i czuję się pobudzona.
zieloną kawę można potraktować jedynie jako środek wspomagający. Nie znam efektów jego działania pod względem medycznym. Ale jeśli znaleźlibyśmy badania odnoszące się do jego skuteczności to zapewne tabletki będą stosowane łącznie z dietą i ćwiczeniami.
składnik tego suplementu - kofeina - owszem zwiększa przemianę materii, ale nie jest to aż tak spektakularny efekt jakiego ktoś mógłby oczekiwać. Poza tym należy wziąć pod uwagę, że nie każdy toleruje kofeinę i występuje ona nie tylko w kawie.
składnik tego suplementu - kofeina - owszem zwiększa przemianę materii, ale nie jest to aż tak spektakularny efekt jakiego ktoś mógłby oczekiwać. Poza tym należy wziąć pod uwagę, że nie każdy toleruje kofeinę i występuje ona nie tylko w kawie.
Szczerze, to ja u siebie nie zauważyłam jakoś zmniejszonego łaknienia po zielonej kawie, ale słyszałam, że u których naprawdę działa. Chyba jednak kwestia wysoce indywidualna. 

Zielona kawa ma właściwości, które pomagają przyspieszyć metabolizm - jest to kwas chlorogenowy o którym dużo w sieci jest napisane, warto sobie doczytać w tym temacie
Ja stosuję i na pewno jest lepsza niż zwykła mała czarna.

Raczej nie, kawa sama w sobie jest wspomagająca przemianę materii.
A z innej beczki, jak smakuje ta zielona kawa? Zaciekawiliście mnie tematem i zastanawiam się, czy zdrowie idzie w parze ze smakiem.
Mam mieszane uczucia nie tylko odnośnie zielonej kawy, ale także wszelakich suplementów diety. Bez zrobionych badań to gra w ciemno.
- JoasiaMarczyk
Stosowałam zieloną kawę przez 4 miesiące i szczerze mówiąc, nie zauważyłam czegoś spektakularnego w spadku wagi. Ale trzeba pamiętać, że żadne suplementy nie pomogą, jeśli nie będzie się rozsądniej jadło i uprawiało sportu czy jakiejkolwiek aktywności fizycznej.
Uśmiechnij się! 

a jak ta zielona kawa w smaku? Podzielcie się opinią bo nie próbowałam nigdy ale jak może przyspieszyć trochę metabolizm to chętnie wypróbuję tylko szkoda mi wyrzucić kasy jeśli nie da się tego przełknąć