L-karnityna

Waleria

L-karnityna

Post autor: Waleria » 06 sty 2016, 11:39

Czy ktoś stosował z was l-karnityne?Jeśli tak to z jakim efektem?
monikam

Re: L-karnityna

Post autor: monikam » 31 sty 2016, 14:20

Ja wiem ze nie mamy tego duzo w organizmie i za dostarczanie tego odpowiada żelazo, witamina b3, b6, a ich niedobór powoduje jeszcze mniejsza ilosc l-karnityny, ale zeby bezsposrednio ja zazywać to wydaje mi się, ze wskazane to jest dla sportowców ;) chociaż mogę się mylić
Awatar użytkownika
Lechoslaw

Post autor: Lechoslaw » 09 lut 2016, 16:46

L-karnityna, jak wszystkie suplementy - wymaga pewnej znajomości tematu. Należy najpierw dokładnie zorientować się, czy w ogólne możemy przyjmować skondensowane substancje wspomagające nasze organizm (kwestia uczuleń, czy choćby przypadłości watroby); tym bardziej, że występuje ona z reguły w domieszce z innymi specyfikami, nie zaś samodzielnie. Poza tym w przypadku schudnięcia nie potrzebne są nawet zazwyczaj tabletki na odchudzanie, a wystarczy dobra, zbalansowana dieta. W razie chęci osiągnięcia szybszych efektów można dołączyć do niej po prostu odpowiednie ćwiczenia ;)
Najlepsze suplementy i tabletki na odchudzanie: http://mmo.pl/30-najsilniejsze-spalacze-tluszczu
Karolina

Post autor: Karolina » 26 lip 2016, 15:55

Generalnie jeśli chodzi o odżywki i suplementy diety to L-karnityna jest polecana nie dla wszystkich. Ćwiczę już dość długo na siłowni i mój trener zawsze poleca mi dobre suplementy i odpowiednie sklepy. Zakupów dokonuje w sklepie sporti. Moja sylwetka staje się taka jaką zawsze chwiałam mieć.
ODPOWIEDZ