dieta a zioła
Re: dieta a zioła
nasunęły mi się jeszcze 2 pytania-
czy zielarka to osoba zajmująca się uprawą , zbiorem, produkcją oraz ziołolecznictwem czy niekoniecznie?
i kolejne: jaka dieta powinna być stosowana podczas przyjmowania ziół?
czy zielarka to osoba zajmująca się uprawą , zbiorem, produkcją oraz ziołolecznictwem czy niekoniecznie?
i kolejne: jaka dieta powinna być stosowana podczas przyjmowania ziół?
- paolina1234
Zgadzam się. W mniejszych miastach na pewno nie ma specjalistów w tej dziedzinie. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to musi szukać w większych miastach.Paula914 pisze:W Polsce owszem - jest mało ludzi, którzy by się tym zajmowali ale za granicą ten temat na pewno jest szerzej postrzegany. Aczkowiek jest to dobry sposób na fach - tylko musi się to przyjąć w Polsce.mala pisze:raczej juz mało jest ludzi zajmujących się zielarstwem... Ogólnie rzecz biorąc zastosowanie ziół jest bardzo różnorodne więc zapamiętanie wszystkiego na pewno nie jest takie łatwiutkie. Jako pacjenci chcemy natychmiastowego działania... lecz czas efektów chyba faktycznie może być uzależniony od przyczyny...
szczerze powiem, że dziwi mnie to co piszesz, wydaje mi się że raczej na wsiach "rodzą się" tacy ludzie związani z naturą i to staje się ich pasją... a gdzie pracują to już inna sprawa...
- madziulka34
A moim zdaniem zarówno w miastach jak i na wsiach mogą rodzić się tacy ludzie. Przecież ksiądz nie musi się urodzić koniecznie w zakonie, żeby został księdzem.mala pisze:szczerze powiem, że dziwi mnie to co piszesz, wydaje mi się że raczej na wsiach "rodzą się" tacy ludzie związani z naturą i to staje się ich pasją... a gdzie pracują to już inna sprawa...
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
hmmmm miasta są bardziej nafaszerowane pyłami, spalinami itp, wieś kojarzy się z naturą, jednak jeśli ktoś urodził się z powołaniem do ziołolecznictwa to nie ważne gdzie mieszka - ważne by sie spełniał w swojej pasji.
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
na tematy księży może sie tu nie wypowiadajmymadziulka34 pisze:A moim zdaniem zarówno w miastach jak i na wsiach mogą rodzić się tacy ludzie. Przecież ksiądz nie musi się urodzić koniecznie w zakonie, żeby został księdzem.mala pisze:szczerze powiem, że dziwi mnie to co piszesz, wydaje mi się że raczej na wsiach "rodzą się" tacy ludzie związani z naturą i to staje się ich pasją... a gdzie pracują to już inna sprawa...

ja mieszkałam na wsi i wiem, że tam ta zieleń jest bardziej odczuwalna- czuje się to, w mieście na prawdę trzeba być tym zainteresowanym by wygospodarować czas na takie wycieczki... nie mówię że tam nie ma takich ludzi, miałam tylko na myśli, że moim zdaniem im jest trudniej pod katem dostępu do zieleni, ale może łatwiej przez wzgląd na to że mieszkańcy miast właśnie tacy zaganiani, "zadymieni" i nieświadomi, że w łatwy sposób mogą żyć zdrowiej???
Zioła są wszędzie i trzeba tylko dobrze poszukać nie trzeba też do tego specjalisty wystarczy nam wiedza w książkach albo w internecie. A uważa ktoś że są z tym związane jakieś przesądy ? Zielarstwo dla mnie to naturalna medycyna która powinna być wspierana przez medycyn konwencjonalną. Chociaż czasem może się trafić jakiś podejrzany szaman który chce tylko od Ciebie wyłudzić pieniądze.
Ludzie poszukują specjalnych sposobów i diety aby schudnąć lub polepszyć swoje zdrowie. Często wybierają krótką dietę zamiast zmienić styl własnego wygodnego życia.
- WOMAN IN BLACK
- Moderatorzy globalni
słyszałam o takiej osobie, co prawda to nie szaman ale osoba która skutecznie potrafi naciągnąc ludzi na "coś" a później osoby wychodzą niezadowolone i źli na samych siebie że sie dali omamićHertia pisze: Chociaż czasem może się trafić jakiś podejrzany szaman który chce tylko od Ciebie wyłudzić pieniądze.
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Hertia pisze:Zioła są wszędzie i trzeba tylko dobrze poszukać nie trzeba też do tego specjalisty wystarczy nam wiedza w książkach albo w internecie. A uważa ktoś że są z tym związane jakieś przesądy ? Zielarstwo dla mnie to naturalna medycyna która powinna być wspierana przez medycyn konwencjonalną. Chociaż czasem może się trafić jakiś podejrzany szaman który chce tylko od Ciebie wyłudzić pieniądze.
hmmm w programach ezoterycznych czasem mówią o ziołach i ich innym ciut działaniu więc przesądy zapewne tez jakies istnieją- kto zna niech wpisuje

Pokrzywa na poprawę krążenia tyle że tego się nie wcina tylko się nią bije po nogach i plecach albo wciera w skórę. Jest też taki chwast który poprawią metabolizm ale nie pamiętam nazwy...