Dieta 1500 kcal
Dieta 1500 kcal
Dieta 1500 kcal jest to dieta zbilansowana w celach odchudzających, co jest polecane osobą planującym zrzucić trochę zbędnych kilogramów. Jako jedna z niewielu diet dostarcza ona dużo niezbędnych składników odżywczych, dzięki czemu trwale i skutecznie zgubimy zbędny tłuszcz czyniąc naszą sylwetkę smukłą oraz szczupłą a co najważniejsze uzyskamy to bez żadnych negatywnych skutków dla zdrowia.
Dieta 1500 kcal – ile schudniemy?
Zastosowanie diety 1500 kcal z aktywnością fizyczną (minimum 30 minut dziennie) skutkować będzie utratą zbędnych kilogramów w przedziale: 0,5 – 1kg tygodniowo.
Zasady:
1. Jemy tylko 5 posiłków dziennie, co 3-4 godziny.
2. 3 posiłki muszą zawierać porcje warzyw produkty dostarczające pełnowartościowe białko oraz węglowodanowy.
3. Kolacje jemy 3 godziny przed planowanym snem.
4. Pijemy duże ilości wody – około 2l dziennie.
5. Nie spożywamy posiłków: smażonych, słodkich lub zawierających sól, tłustych, mlecznych a także wyrabianych z białej mąki (chleb, makaron) oraz alkohol.
Dieta 1500 kcal – ile schudniemy?
Zastosowanie diety 1500 kcal z aktywnością fizyczną (minimum 30 minut dziennie) skutkować będzie utratą zbędnych kilogramów w przedziale: 0,5 – 1kg tygodniowo.
Zasady:
1. Jemy tylko 5 posiłków dziennie, co 3-4 godziny.
2. 3 posiłki muszą zawierać porcje warzyw produkty dostarczające pełnowartościowe białko oraz węglowodanowy.
3. Kolacje jemy 3 godziny przed planowanym snem.
4. Pijemy duże ilości wody – około 2l dziennie.
5. Nie spożywamy posiłków: smażonych, słodkich lub zawierających sól, tłustych, mlecznych a także wyrabianych z białej mąki (chleb, makaron) oraz alkohol.
Re: Dieta 1500 kcal
Taka dieta w zupełności wystarczy, do tego trochę więcej aktywności i sukces gwarantowany 

- olaskibb22
zgodzę się, ale jak ktoś ma dzienne zapotrzebowanie 2200 kcl to ten deficyt będzie dla niego za duży
Ja akurat tyle zjadam w ciągu dnia, bez względu na to, co jem i ile jem, nie potrafię tak ułożyć diety, by zjeść więcej albo mniej. A co ciekawe, wg tych wszystkich kalkulatorów kalorycznych, powinnam zjadać ok. 2000 kcal, a mój żołądek pod koniec dnia jest już wypełniony po brzegi, nie dałabym rady wcisnąć kolejnego posiłku. Według mnie to jedna z najnormalniejszych diet, bo organizm nie odczuwa aż tak bardzo, że coś się zmieniło w sposobie żywienia - chyba, że ktoś wcześniej naprawdę nie uważał na to, co zjada.
Od razu 1500 kcal może być niebezpieczne, lepiej schodzić stopniowo. Zależy oczywiście kto od czego zaczyna.
-
Najlepiej wyliczyć sobie zapotrzebowanie i startować z bilansem ujemnym max. 500 kcal i później stopniowo zmniejszać, dodać do tego aeroby i po problemie 

słyszałam że dieta 1500 kcal to jeden wielki efekt JOJO
za mała kaloryczność chyba też nie jest dobra dla organizmu ...