Kokos
-
Re: Kokos
Nie przepadam za kokosem, ale rzeczywiście - słyszałam, że nie są specjalnie polecane przy dietach.
Olej kokosowy ma wysoką temperaturę dymienia, więc najlepiej nadaje się do smażenia czy pieczenia - ważne jednak by był tłoczony na zimno, jeśli chodzi o jego inne właściwości zależne jest to od tego jak tłumaczony jest metabolizm organizmu
więc jedni mówią używać, drudzy nie .... ale to chyba tak samo jak w przypadku np. mleka .

więc jedni mówią używać, drudzy nie .... ale to chyba tak samo jak w przypadku np. mleka .
- JoasiaMarczyk
ja używam oleju kokosowego na diecie ketogennej. Smakuje mi, jest fajny do smażenia.
Admin wspomina, że olej kokosowy może wręcz szkodzić. Pewnie tak, ale dużo rzeczy ma dwubiegunową opinię: dobre i złe. Gdyby tak wszystkim się kierować to człowiek niczego by nie jadł.
Admin wspomina, że olej kokosowy może wręcz szkodzić. Pewnie tak, ale dużo rzeczy ma dwubiegunową opinię: dobre i złe. Gdyby tak wszystkim się kierować to człowiek niczego by nie jadł.
Uśmiechnij się! 

tak jak najbardziej tak. Uwielbiam olej kokosowy w kuchni i jako domowy kosmetyk. Co do wiórków kokosowych to uważajcie jak kupujecie bo większość ma w swoim składzie siarkę!!!! Wiórki kupuje (np do zrobienia mnleka kokosowego mniam mniam) tylko w lidlu bo nie ma siarki