Jak poskromić w sobie łakomczucha?

Elena

Re: Jak poskromić w sobie łakomczucha?

Post autor: Elena » 17 sty 2013, 2:10

Ja myślę, że trzeba trzymać rygor. Posiłki o stałych porach. Dokładnie wyliczone. Dokładnie przygotowane. No i przede wszystkim nie pozwalać sobie na jakiekolwiek ustępstwa. Bo nawet jeden mały cukierek, który nie będzie miał najmniejszego wpływu na naszą figurę, może mocno zachwiać nasza silną wolą i motywacją.
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 17 sty 2013, 21:47

Moja przyjaciółka powiedziała ostatni że kilka kg podkreśli tylko nasze wdzieki więc nie ma co sie strasznie dołowac z tego że ma sie wiecej kg niż chciałoby sie mieć - chyba podstawą jest samoakceptacja. Kiedy sie zachowuje umiar to ok ale życie ma byc przyjemnością a nie męczarnią wiec chyba nie ma osoby która przez kilka lat by wytrzymała w rygorze diety bez jakiegos małego grzeszku.
Awatar użytkownika
Atacama

Post autor: Atacama » 25 sty 2013, 0:44

Chyba trzeba znaleźć jakiś mocno spektakularny cel. I Zrobić wszytko, żeby naprawdę chcieć go osiągnąć. Tzn, nie wszytko, by trzymać rygor... tylko by sam cel był tym czego na prawde bardzo bardzo mocno pragniemy. Potem powinno być łatwiej
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 25 sty 2013, 19:23

ja mam juz swoj cel- nie jest postawiony :P ale jest :)
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 18 lut 2013, 16:23

jakiś czas temu zastosowałam sposób naklejenia swojego zdjęcia w rozmiarach jaki chciałabym osiągnąć na lodówce- przed sięgnięciem, nie da się nie spojrzeć i apetyt mija...
dlaczego o tym wspominam bo wczoraj miałam pewna sytuacje z tym związaną ;) odwiedziła mnie siostra i spojrzała na zdjęcie i pyta czy to dla wzoru- odrzekłam że tak a ona "pamiętasz te czasy?" i uśmiech na twarzy, odpowiadam z zadowoleniem, że owszem pamiętam, choć dopiero teraz widzę, że dobrze wyglądałam bo w tamtym okresie też miałam sobie coś do zarzucenia- a ona na to- "hmmmm.... to przypomnij sobie jeszcze jak mdlałaś ciągle.... fajnie było, co? "
Nie chciała mnie zniechęcić, ale pokazała że się martwi i dała do zrozumienia bym dbała o siebie w sposób racjonalny- kochana jest.
Awatar użytkownika
AnjaD

Post autor: AnjaD » 21 lut 2013, 12:40

A ja gdy czuję, że dopada mnie głód po prostu szukam sobie zajęcia aby nie myśleć o tym, że jestem głodna. Zwykle pomaga dlatego nie stosuje innych metod.
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 21 lut 2013, 13:31

no tak, w końcu zawsze jest coś do zrobienia :)
Awatar użytkownika
madziulka34

Post autor: madziulka34 » 22 lut 2013, 13:56

Robótki ręczne to rzeczywiście brzmi dwuznacznie :D a ja zazwyczaj biorę się za sprzątanie i tak mi czas ucieka.
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 22 lut 2013, 16:20

U mnie tez sprzątanie wygrywa, zamiast pałaszować, gimnastyka przy sprzątaniu odchudzi :)
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 22 lut 2013, 21:06

Otóż to, nie trzeba uprawiać sportów wyczynowych by spalać kalorie, sprzątanie czy nawet robienie zakupów to czysty zysk dla nas- bo wiąże się z utratą kalorii
ODPOWIEDZ