Dieta Dukana

Awatar użytkownika
Atacama

Re: Dieta Dukana

Post autor: Atacama » 20 sty 2013, 0:11

MŻ nie pomaga. Najgorszy jest dla mnie okres wytrzymania na diecie (średnio po 2 tygodniach), ulegam... różnego typu pokusą:) Wiem, że w moim przypadku nie powinnam chyba stosować diety, a raczej zmianę nawyków żywieniowych. Ale to jest trudne... bardzo
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 20 sty 2013, 1:57

dla mnie trudny jest 3 dzień , 3 tydz - jak sie to przejdzie to jest ok bo później już widac efekty, no i najtrudniejszy dzien startu- bo trzeba sie na niego zdobyć( w moim przypadku nie raz)
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 20 sty 2013, 2:14

No właśnie zamiast wiecznie startować to warto w końcu dojść do mety :)
Awatar użytkownika
WOMAN IN BLACK
Moderatorzy globalni
Moderatorzy globalni

Post autor: WOMAN IN BLACK » 20 sty 2013, 2:17

no ba- pewnie że warto :)
małymi kroczkami do wielkiego sukcesu!
Awatar użytkownika
Atacama

Post autor: Atacama » 22 sty 2013, 2:14

Dla mnie sama decyzja jest łatwa. Najgorzej jak po dłuższej walce przychodzą pokusy którym stopniowo ulegasz.
Awatar użytkownika
Paula914

Post autor: Paula914 » 22 sty 2013, 15:03

mala pisze:Mi znajoma przesłała mailem książkę " główną" -tak ją nazywam pt:"Nie potrafię schudnąć"- bo wiem,. że jest jeszcze jedna z przepisami.
Masz tą książkę jeszcze? Można poprosić na e-mail? Czy to jakiś problem?
Awatar użytkownika
mala

Post autor: mala » 22 sty 2013, 20:14

poszukam i dam znać- szczerze mówiąc jej nawet nie czytałam- wolałam swoją metode MŻ
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 01 lut 2013, 15:43

Zadaniem diety odchudzającej jest zgubienie zbędnych kilogramów w możliwie jak najkrótszym czasie bez ponoszenia żadnych dodatkowych konsekwencji. Niestety najczęściej nasza dieta jest zbyt rygorystyczna i nawet, jeśli uda nam się schudnąć to natychmiast po powrocie do normalnego jedzenia z powrotem przybieramy na wadze. Dlatego też musimy wybierać taką metodę, która nie będzie powodowała efektu jo jo i która nie będzie zbyt wymagająca.

Swego czasu dieta doktora Dukana spełniała te wszystkie funkcje, jest to nowoczesna metoda odchudzania, której efekty widać już po kilku pierwszych dniach. Dieta Dukana nie jest zbyt lubiana przez lekarzy specjalistów, uważają oni, że taka metoda odżywiania, jaką poleca doktor Dukan bardzo wyniszcza organizm. Mimo tego dieta jest bardzo popularna.

Przebiega ona w czterech etapach, pierwszy z nich nosi nazwę uderzeniowego i polega na jedzeniu tylko i wyłącznie produktów wysokobiałkowych. Drugi etap to faza naprzemienna i jadamy na niej na zmianę albo warzywa albo produkty białkowe. Natomiast dwie ostatnie fazy to utrwalenie i stabilizacja.

Tekst chroniony prawami autorskimi - nie wyrażam zgody na jego rozpowszechnianie na innych forach.
Awatar użytkownika
admin
Administrator
Administrator

Post autor: admin » 27 sty 2014, 23:26

Dziś niespodzianka ! W artykule Gazety Wyborczej znalazłem informację, że Pierre Dukan twórca tej diety został skreślony z listy francuskich lekarzy. Podobno dyskryminował osoby z nadwagą i przekonywał, iż promowanie szczupłych zdopinguje innych do walki z nadwagą. A ludzie są różni.

Naukowcy z hiszpańskiego Uniwersytetu w Grenadzie opublikowali wyniki badań, w których wskazują, że ta dieta może powodować między innymi powstawanie kamieni w nerkach.

Zainteresowanych odsyłam do pełnej treści artykułu pod tym adresem

http://wyborcza.pl/1,75477,15345903,Zna ... rny_281113
ODPOWIEDZ