Olej kokosowy
Olej kokosowy
Słyszałam, że jest bardzo dobry na nadwagę i doskonale przydaje się w kuchni. Prawda to?
Re: Olej kokosowy
z tego co piszą to olej kokosowy nie przyczynia się do tworzenia tkanki tłuszczowej, zaś pobudza przemianę materii i przy nadwadze ułatwia zrzucenie zbędnych kilogramów. Podobno zastąpienie dziennej porcji tłuszczów olejem kokosowym może spowodować spadek wagi o pół kg tygodniowo.- są to dane z netu- ja nie stosowałam więc nie mam pewności co do skuteczności. Jeśli ktoś stosował to może wpisać swoje spostrzeżenia i ocenę.
Ja ze swoich zbiorów informacyjnych odnośnie wszelakich diet i żywienia mogę dodać tylko tyle, że cukier i skrobia są lipidami odpowiedzialnymi za formowanie się tkanki tłuszczowej. Wg informacji z pewnej kliniki Tłuszcz nie jest odpowiedzialny za powstawanie tkanki tłuszczowej, odwrotnie-pomaga ją spalić. Należałoby chyba jednak zastanowić się który tłuszcz może pomóc a który zaszkodzić?
Ja ze swoich zbiorów informacyjnych odnośnie wszelakich diet i żywienia mogę dodać tylko tyle, że cukier i skrobia są lipidami odpowiedzialnymi za formowanie się tkanki tłuszczowej. Wg informacji z pewnej kliniki Tłuszcz nie jest odpowiedzialny za powstawanie tkanki tłuszczowej, odwrotnie-pomaga ją spalić. Należałoby chyba jednak zastanowić się który tłuszcz może pomóc a który zaszkodzić?
- madziulka34
Owszem. Stosowałam ten olejek kokosowy kiedyś i efekty były świetne. Nie było to pół kilograma na tydzień tylko trochę mniej ale warto było.
Z tego co się orientuję mala to olejek kokosowy dodaje się do różnych potraw. Nie pije się go samego, służy jako dodatek.
Olej koksowy to olej rośliny który podczas smażenia przybiera formę białego tłuszcz jest zdrowy i ma wiele zastosowań w kuchni posiada dużo witamin oraz wiele pierwiastków potrzebnych naszemu organizmowi . Jego wartość energetyczna wynosi około 620 kalorii.
Wszystko elegancko wymyka się spod kontroli
-
Jak dla mnie rewelacyjny zamiennik innych olejów. Olej kokosowy wykazuje wysoki potencjał antyoksydacyjny. Nie utlenia się szybko, jak inne oleje. To produkt uniwersalny: stosowany w kuchni, w medycynie naturalnej i w kosmetyce (wmasowywany w skórę głowy regularnie, odżywia ją, co w efekcie skutkuje mocniejszymi i lśniącymi włosami).
Pozdrawiam Ewelina
Pozdrawiam Ewelina
olej kokosowy to dlamnie must have, stosuje go w kuchni i do pielęgnacji ciała i włosów